logo


Τα 17 θέματα στη χθεσινή (4/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκαν πολλά για να ολοκληρωθούν μέσα σε μια ημέρα, πολύ περισσότερο που ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν το ψήφισμα για το τρένο καθώς και το πρόβλημα με τα Λατομεία στην Πεντέλη.

Έτσι χθες, και μέχρι τα μεσάνυχτα, συζητήθηκαν από το Σώμα τα 6 πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, ενώ η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προέδρου Θ. Κρητικού.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το μεν ψήφισμα για τον ΟΣΕ απέσπασε 31 θετικές, 2 αρνητικές (σ.σ. από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης) και 2 λευκές ψήφους, και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Όσο για το θέμα των Λατομείων, η εισήγηση- την οποία συνυπέγραφαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι και ζητούσε ενέργειες και δράσεις για την αποτροπή της εκ νέου εγκατάστασης λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη, καθώς και την αναδιάρθρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής- έλαβε 15 θετικές, 1 λευκή και 17 αρνητικές ψήφους και καταψηφίσθηκε. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αντιπρόταση της Διοίκησης του Δήμου ήταν να τεθεί σε ψηφοφορία εκδοχή της εισήγησης, στην οποία δεν θα περιλαμβανόταν η αναδιάρθρωση της διαπαραταξιακής, αντιπρόταση που δεν έγινε δεκτή. Θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν πως μετά από όσα διαδραματίσθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και στη χθεσινή συνεδρίαση, και την ομολογούμενη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της, η επιτροπή δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Συνακόλουθα, και μετά από την καταψήφιση της εισήγησης των μειοψηφιών, από χθες το βράδυ αυτή η διαπαραταξιακή επιτροπή, μετά από 2 χρόνια αγώνα κατά των Λατομείων, έπαυσε και επισήμως να υφίσταται.