logo


Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου σε τουαλέτα του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου στο Διόνυσο, σύμφωνα με το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το συμβάν σημειώθηκε σε ώρα μαθήματος, με την αντίδραση της Διευθύντριας του Λυκείου Μ. Μπάρτσα να είναι άμεση: Κατέβασε τους διακόπτες του ρεύματος, ειδοποίησε την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική που ανταποκρίθηκαν αμέσως, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Νικολαϊδη απομάκρυναν από το κτήριο τους περίπου 400 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο, και επειδή η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε τουαλέτα, με αποτέλεσμα ο χώρος να τεθεί εκτός λειτουργίας, αλλά και λόγω του πυκνού καπνού, δόθηκε οδηγία από το Δήμο περί αναστολής λειτουργίας του σχολείου για την υπόλοιπη ημέρα.

Τις ενέργειες των Διευθυντριών εξήρε με δήλωσή του στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Παπαδόπουλος, που έσπευσε στο σχολείο μαζί με τη συνάδελφο του Πρόεδρο από τη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Α. Τόκα και το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη: «Οι Διευθύντριες έχουν την ευθύνη για 400 και πλέον μαθητές. Ορθώς κατέβασαν τα ρεύματα και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και ορθώς απομάκρυναν τα παιδιά. Όσο για τα συστήματα πυροπροστασίας, το σχολείο έχει πυροσβεστήρες στα σημεία που έχει υποδείξει το πυροσβεστικό σώμα με πρόσφατη έκθεσή του. Σημειώνω δε, πως οι εν λόγω πυροσβεστήρες αναγομώθηκαν πριν 2 μήνες περίπου στο πλαίσιο της ετήσιας συντήρησης και είναι διαθέσιμοι για χρήση. Όσο αφορά το σύστημα συναγερμού σε περίπτωση πυρκαγιάς εντός της σχολικής δομής, λειτουργεί κανονικά, έχει γίνει έλεγχος και ετήσια συντήρηση με αντίστοιχη καταχώρηση στο βιβλίο πυρασφάλειας. Αισθητήρας καπνού δεν υπάρχει στον χώρο των τουαλετών. Επίσης σε αρκετά σημεία υπάρχουν διακόπτες αναγγελίας εκτάκτου ανάγκης ώστε όταν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη καπνού, να γίνει η χρήση τους. Συμβάντα τέτοιου τύπου, σαφώς δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό αφού γίνονται συχνότερα και εντονότερα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους συλλόγους διδασκόντων και τα σχολικά συμβούλια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο που μας επιτρέπουν οι νόμοι και οι αρμοδιότητές μας».