logo


Με μεικτό τρόπο, και δια ζώσης από τα γραφεία της και με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΣΤΙΑΣ Δήμου Διονύσου, την Τρίτη 4 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Κεντρικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη είναι τα σχετικά με τα τροφεία στους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την περίοδο 2023-2024:

*Όσον αφορά στο ύψος των τροφείων, πρόταση του Προέδρου Τ. Καρασαρλή είναι η καθήλωση τους στα περυσινά επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η αρχική απόφαση της ΕΣΤΙΑΣ για αύξηση των τροφείων είχε συναντήσει την αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίες την καταψήφισαν όταν είχε έρθει για επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και χρειάστηκε νέα διορθωτική  συνεδρίαση της Εστίας για τον τελικό καθορισμό των τροφείων.

Σύμφωνα, πάντως, με τη φετινή εισήγηση του κ. Καρασαρλή, παραμένει η αυξημένη δόση στην πρώτη κλίμακα εισοδήματος μέχρι 27.000 ευρώ ετησίως, με στόχο να στραφούν οι δικαιούχοι γονείς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί τη φοίτηση των παιδιών από ευρωπαϊκά κονδύλια. Σε διαφορετική περίπτωση, η απώλεια εσόδων είναι σημαντική και κατά περίπτωση ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδων ευρώ, τα οποία καλείται τελικά να καλύψει ο Δήμος με την επιχορήγηση προς το Νομικό Πρόσωπο.

*Από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου θα μπορούν φέτος οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέτουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους στους Σταθμούς του Δήμου Διονύσου. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΕΣΤΙΑΣ www.estiadionysou.gr. Προσοχή απαιτείται στην ανάρτηση όλων των απαιτούμενων διακιολογητικών (πρωτότυπων ή ευκρινών φωτοαντογράφων), χωρίς τα οποία η αίτηση δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Αιτήσεις εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου για το σχολικό έτος 2023-2024 υποβάλλονται για παιδιά που έχουν γεννηθεί από 01/01/2020 έως 31/03/2022.

*Τέλος, συναφές είναι και το θέμα που αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης για την εξέταση των αιτήσεων εγγραφής, για τους κατοίκους ή εργαζόμενους στο Δήμο, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία, αδελφάκι που ήδη φοιτά σε Παιδικό Σταθμό κ.λπ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, του Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την παγία προκαταβολή και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για αιτήσεις εγγραφών- επανεγγραφών νηπίων για την νέα σχολική χρονιά 2023-2024, προθεσμία υποβολής, τρόπος υποβολής και καθορισμός δικαιολογητικών.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση αιτήσεων εγγραφής νηπίων για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης που θα ληφθούν υπόψη για την εξέταση των αιτήσεων εγγραφής νηπίων στους Σταθμούς για την σχολική χρονιά 2023-2024.

ΘΕΜΑ 6ο: Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για το σχολικό έτος 2023-2024 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.«Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση του από 15/03/2023 Πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. “Η ΕΣΤΙΑ” Δήμου Διονύσου, σχετικά με την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 8ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για την «Προμήθεια και εγκατάσταση Λογισμικού Εφαρμογών Γραφείου-(OFFICE) και Εξοπλισμού Πληροφορικής για τις ανάγκες του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 10ο: Αίτηση γονέα για μείωση καταβολής οικονομικής εισφοράς.