logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μαθητές και φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις»,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου μας (Απρίλιος – Μάιος 2023):

 📍  ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Το όμορφο ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους συνεχίζεται την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 10:30π.μ. με 11.30π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις».

«Το Πάσχα της νόνας Χελώνας» – Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου

Θα ακολουθήσουν χειροτεχνίες, εκπλήξεις, κεράσματα!

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, παρακαλούμε τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στη Γραμματεία του Κέντρου μας (Τηλ.: 2108140327 – 6974644474 απογευματινές ώρες).

Υπεύθυνες Δράσης – Αφήγηση Παραμυθιών: Μαρία Κοντογιάννη & Βούλα Βαλακώστα

📍  ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ 2023 / ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΓΛΕΝΤΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ με το ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ & την ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ στο Πέτρινο Θέατρο Καλεντζίου – Βυζαντινό Μνημείο Αγίας Παρασκευής!

Προσκαλούμε τους μαθητές και φίλους του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις» σε ένα παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι, με το Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού και πολλούς καταξιωμένους μουσικούς.

Το πρωί (11.30 π.μ.) θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Καλεντζίου και θα συνεχίσουμε με γλέντι και πολύ χορό.

Συμμετέχουν μουσικά:
Νίκος Οικονομίδης – Βιολί, Τραγούδι
Κυριακή Σπανού – Τραγούδι
Παναγιώτης Βέργος – Σαντούρι
Γιώργος Γαβράς – Λαούτο
Θοδωρής Τασούλας – Κλαρίνο
Βασίλης Αθανασιάς – Βιολί
Θοδωρής Γιαννόπουλος – Λαούτο
Ανδρέας Παππάς – Κρουστά
Μαριάνθη Λιουδάκη – Τραγούδι
Γιώργος Αγγελόπουλος – Τραγούδι

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / Διάθεση Προσκλήσεων: Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις”

Πληροφορίες: 2108140327 – 6974644474

📍  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2023 / ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΒΥΤΙΝΑ

«Rafting στον ποταμό Λούσιο»

1η Ημέρα / 06.05.2023: Άγιος Στέφανος – Βλαχορράπτης (Rafting στους ποταμούς Λούσιο και Αλφειό) – Λαγκάδια

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στο Αρτεμίσιο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Βλαχορράπτη, όπου θα συναντήσουμε την ομάδα της Trekking Hellas, και θα ετοιμαστούμε για να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία. Η κατάβαση θα ξεκινήσει από το γεφύρι του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο και κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση, φυσικές πηγές και πανέμορφα τοξωτά γεφύρια, θα καταλήξουμε στον ποταμό Αλφειό, στο γεφύρι του Κούκου. Ατελείωτη διασκέδαση και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης! Επόμενος σταθμός μας το αγρόκτημα «τα παπάκια», ένας «παράδεισος» για μικρούς και μεγάλους. Σε μία έκταση 260 στρεμμάτων φιλοξενούνται χαρακτηριστικά ζώα της εγχώριας πανίδας, τόσο άγρια όσο και οικόσιτα. Περπατώντας στα πέτρινα οριοθετημένα μονοπάτια θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων ελάφια, αγριογούρουνα, φασιανούς, πέρδικες, γαλοπούλες, στρουθοκάμηλους και ελληνικά γαϊδουράκια. Στο αγρόκτημα λειτουργεί ταβέρνα που ο εσωτερικός χώρος της είναι διαμορφωμένος σαν λαογραφικό μουσείο με εκθέματα καθημερινής ζωής και εργαλεία που χρονολογούνται προ του 1700. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για τα Λαγκάδια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα / 07.05.2023: Λαγκάδια – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Βυτίνα – Άγιος Στέφανος

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε τη Δημητσάνα. Η Δημητσάνα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με το “κρυφό σχολειό” και το 1821 με το “Δημητσανίτικο μπαρούτι” που παρασκεύαζε. Είναι πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄, του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού και του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών. Χρόνος για επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον παραδοσιακό οικισμό της Στεμνίτσας. Χρόνος για περιήγηση και στην συνέχεια διασχίζοντας το επιβλητικό ελατόδασος του Μαινάλου, μια διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς, θα καταλήξουμε στην Βυτίνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αναχώρηση: Σάββατο 06 Μαΐου 2023

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής: 2108140327 – 6974644474

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΟΡΕΥΡΕΣΙΣ»

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 6, Τ.Κ.: 14565 Άγιος Στέφανος Αττικής, Διόνυσος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108140327 – 6974644474

E-mailchorevresis@gmail.com

Web Sitewww.chorevresis.gr

Web Radio: www.chorevresisradio.com