logo


ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Δημοσιεύσατε μια επιστολή περί  “αναληθούς και δυσφημιστικής ανάρτησής μου”.                                                                                                

Το αν θεωρείτε “δυσφήμιση” το να ασκώ ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Δημ. Σύμβουλος του Δ. Διονύσου, στηριζόμενος σε πραγματικά γεγονότα,  είναι δικό σας πρόβλημα. Δυσφήμιση εγώ θεωρώ, τον τρόπο που Διοικείτε και ενεργείτε και  δίνετε π.χ. την αφορμή  σε Δημότες να ψιθυρίζουν, ότι τα πεύκα τα κόβουν οι υπάλληλοι του Δήμου για να  πουλήσουν τα ξύλα ή για το σπίτι τους. Το θεωρώ πολύ άδικο για τους υπαλλήλους, γνωρίζοντας ως πρώην συνάδελφός τους αρκετούς από αυτούς και ξέρω το ήθος τους.  Θα παρακαλούσα  να διευκρινίσετε πού είναι τα ψέματα που έγραψα και σας δυσφημίζουν.                                                                                                                                                                                     

Μήπως ένα πεύκο υγιέστατο δεν κόπηκε; Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος, το μοναδικό ήταν;  που μετά από αυτό το γεγονός βγήκαν στην επιφάνεια, μετά από καταγγελίες Δημοτών μας, ότι τα ίδια έχουν γίνει και προηγούμενες φορές σε όλο τον Δήμο. Χαρακτηριστικά αναφέρω, ΔΚ Διονύσου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως – Προύσσης, ΔΚ Σταμάτας στον Εύξεινο Πόντο, στην ΔΚ Δροσιάς  το ίδιο.  Κατά τα άλλα μας λέτε, με κεφαλαία γράμματα μάλιστα, ότι “Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!”.  Αλήθεια; ο σεβασμός αυτός από πού προκύπτει; Μήπως, εκτός από τα παραπάνω, από  την χωματερή που έχετε δημιουργήσει στην ΔΚ Διονύσου θέση ΠΗΓΑΔΑΚΙ;  Την χωματερή μπροστά στην ΔΚ Διονύσου και  κατά καιρούς  στο πάρκιν  του γηπέδου ποδοσφαίρου; και όλα αυτά βέβαια προς εξυπηρέτηση εργολάβων.                                                                                                                     

Μήπως είχε το συνεργείο του Δήμου την άδεια κοπής μαζί του ώστε να αποδεικνύεται  εκείνη την ώρα το νόμιμο της ενέργειας;                                                                                                                                                      

Τα 2 χ.κ.μ ξύλα εξαφανίστηκαν ή όχι; Ταυτόχρονα τα  διαχειριστήκατε όπως προέβλεπε η άδεια;                                                                            

Μήπως δεν είπαν οι υπάλληλοι του Δήμου -Άνωθεν Εντολή – για να μην αναφέρουν το όνομά σας κε Δήμαρχε ;                                                       

Και μια διευκρίνιση διότι λέτε ψευδώς ότι είπα άνωθεν εντολή του  Αντιδημάρχου ενώ έγραψα -Άνωθεν Εντολή-, αφού γνώριζα ότι ο Αντ/ρχος δεν είχε ιδέα.                                                                                                                                                                                                                     

Να  έλθω  τώρα στην ουσία της υπόθεσης αυτής διότι νομίζω αυτό ενδιαφέρει τους Δημότες μας. Καταρχήν και να γνώριζα ότι υπήρχε άδεια κοπής δεν θα άλλαζα άποψη και σχεδόν επί της ουσίας τα ίδια θα έγραφα. Διότι το πεύκο αυτό ήταν τόσο επικίνδυνο όσο σχεδόν όλα τα πεύκα επί της Λ. Διονύσου, από Νάρκισο μέχρι Ραπεντώσα και μπορώ να πω και πολύ λιγότερο. Αυτό τι σημαίνει; Θα πρέπει ως εκ τούτου να κοπούν όλα αυτά  τα πεύκα; Φαντάζεστε το αποτέλεσμα, αν κάνετε μια αίτηση στο Δασονομείο, για κοπή όλων αυτών των πεύκων μετά από αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, Μάτι –πυρκαγιές –Τέμπη κ.ά;               

Για να αποφύγει την ευθύνη o Δασάρχης , δεν είναι προφανές ότι θα τις χορηγήσει; Κακώς το αναφέρω αυτό διότι με την έλλειψη ευαισθησίας για το περιβάλλον  που χαρακτηρίζει πολλές αποφάσεις σας και ενέργειες, είστε ικανοί να το κάνετε.                                            

Δεν σκεφτήκατε ότι με αυτή σας την ενέργεια δημιουργείτε “προηγούμενο» ώστε  πολλοί Δημότες θα κόβουν πεύκα ως επικίνδυνα;                                                                                                                                                                                                                        

Έρχομαι τώρα στην άδεια κοπής που αναρτήσατε και στην οποία αναγράφονται κάποια σχετικά έγγραφα.  Αποτελεί και είναι ένα από τα πολλά δείγματα  προσωποκεντρικής  Διοίκησης  (βλ. ενός ανδρός Αρχή) που ο Δήμαρχος διαρκώς επιδιώκει.                                                                                                                                                                                    

Στις 14-12-2022  φεύγει, προσέξτε παρακαλώ, από το γραφείο του Δημάρχου! ηλεκτρονικό αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής που αναφέρει την επικινδυνότητα του πεύκου. Ερώτημα, ποιος το διαπίστωσε αυτό; ο  ίδιος ο  Δήμαρχος; Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τον συγχαρούμε  που γυρίζει όλους τους δρόμους και ελέγχει την επικινδυνότητα των πεύκων.                                 

Κάποιος κάτοικος; (Που το θεωρώ πιο πιθανό);  Όποια από τις δυο εκδοχές να ισχύει, δεν θα έπρεπε να χρεωθεί  το αίτημα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Φωτάκη; ο οποίος  με απόφαση του Δημάρχου, έχει την αρμοδιότητα, σαν πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Αλήθεια την διαπαραταξιακή επιτροπή κοπής πεύκων με πρόεδρο τον κο Φωτάκη με απόφαση ΔΣ γιατί την συστήσατε; Αν είχατε ακολουθήσει ως οφείλατε την θεσμική οδό, δηλαδή, διαβίβαση του αιτήματος στον κο Φωτάκη (τον ορισμένο από εσάς Αντιδήμαρχο),  που θα συγκαλούσε για επιτόπου αυτοψία την επιτροπή κοπής πεύκων και ανάλογα θα αποφάσιζαν, είτε  ότι το πεύκο δεν έπρεπε να κοπεί, είτε ότι έπρεπε να κοπεί και επομένως θα ζητούσαν άδεια από το Δασαρχείο, δεν θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η φασαρία; Όσον αφορά για μικροπολιτικά παιχνίδια για τα οποία μέμφεστε  εμένα και την παράταξή μου “ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ” αναρωτιέμαι ποιος; εσείς, που διοικείτε 4 χρόνια τον Δήμο με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση ημετέρων; Οι Δημότες καταλαβαίνουν, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους. Οι αιχμές και η κριτική σας προς εμάς, περί μικροπολιτικών παιχνιδιών  για  δημιουργία εντυπώσεων, δεν μας αγγίζουν και αυτό οι συνδημότες μας το γνωρίζουν πολύ καλά. Θα το αποδείξουν αυτό σύντομα, στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, απορρίπτοντας πλήρως το μοντέλο διοίκησης που έχετε επιβάλει.

Δημήτρης Αλεξανδρής                                                                                                                                                                                      Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος ΔΣ με την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”

Με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωστή Κουριδάκη