logo


Με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου στη Διαύγεια, η τέως Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Γ. Λακαφώση, επιστρέφει σε θέση Διοίκησης, αυτή τη φορά ως άμισθη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας, μετά από σχετικές συζητήσεις με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανάμεσα στα καθήκοντά της, όπως τα περιγράφει η ίδια απόφαση, είναι η υποστήριξη όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με την παραγωγή πολιτισμού, αλλά και οι καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για θέματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους της Αντιδημάρχους.

Μιλώντας στην Οδό Διονύσου η νέα Αντιδήμαρχος τόνισε πως αν και ο προγραμματισμός για τα Μικρά Διονύσια, τον Ιούνιο, έχει κιόλας ξεκινήσει, η ίδια θα επιδιώξει να εντάξει πρωτογενείς δράσεις με έμφαση σε νεολαιίστικες πρωτοβουλίες, αλλά και αποκέντρωση εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα χορευτικές παραστάσεις από τα τμήματα του Δήμου σε κάθε Κοινότητα, με στόχο ο κόσμος όχι να παραμείνει θεατής αλλά να συμμετάσχει ενεργά.

Επιπλέον, και όσον αφορά στο κομμάτι του πολιτισμού, πρωταρχικό μέλημά της είναι η αναζήτηση τρόπου ώστε να μην ανακοπεί η επιτυχημένη πορεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μετά και από την πρόσφατη παραίτηση της υπεύθυνης Χρ. Γιαννέτου.

Στο κομμάτι της επικοινωνίας η κ. Λακαφώση προαναγγέλλει δράσεις ενημέρωσης τόσο για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση όσο και για τη δενδροφύτευση, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως ο τομέας του Πολιτισμού παρέμενε “ακέφαλος”, μια που από το Μάιο του 2021 είχε περιέλθει στο Δήμαρχο, χωρίς έκτοτε να έχει ορισθεί αρμόδιος Αντιδήμαρχος: