logo


Δεκατρία τα θέματα για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.30 το πρωί. Ανάμεσά τους:

*Η πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2023, με κεντρικό άξονα τη χρηματοδότηση του Δήμου από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας, με το ποσόν των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, ποσά που είχαν προβλεφθεί στα τέλη του 2022 για την εκπόνηση του Προϋπολογισμού, διαφοροποιήθηκαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα την ανάγκη ορθής αποτύπωσής τους. Σημειώνεται εδώ πως στην αναμόρφωση εγγράφεται επιπλέον το ποσόν του 1.350.000 ευρώ, ως επιχορηγούμενη δαπάνη αποκατάστασης καταστροφών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Το ποσόν αυτό το έχει ήδη καταβάλει ο Δήμος, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και πλέον πιέζει για την απόδοσή του από το ΥΠΕΣ.

*Οι προσωρινοί ανάδοχοι για την προμήθεια καυσίμων κίνησης (για το στόλο οχημάτων) και θέρμανσης (για τα δημοτικά κτήρια, τα ΚΑΠΗ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία του Δήμου). Στον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό είχαν προσέλθει τρεις ανάδοχοι- ένας για τα καύσιμα κίνησης και τα λιπαντικά, και δυο για τα καύσιμα θέρμανσης. Ο πρώτος έδωσε ποσοστό έκπτωσης 2,52 % και η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών προτείνει να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σ’ αυτόν, ενώ στο τμήμα με τα καύσιμα θέρμανσης ανταποκρίθηκαν δυο ενδιαφερόμενοι, που και οι δυο στο παρελθόν είχαν υπάρξει προμηθευτές του Δήμου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο 1.835.140 ευρώ για δυο χρόνια, με δικαίωμα προαίρεσης 50%, ή 917.570 ευρώ. Ειδικά για τα καύσιμα θέρμανσης, οι ποσότητες των καυσίμων ανέρχονται σε 60.000 λίτρα για τα κτήρια του Δήμου, 60.000 για τα κτήρια ευθύνης της ΕΣΤΙΑΣ , 200.000 για τα κτήρια των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 140.000 λίτρα για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

*Στους δυο μήνες κατεβαίνει η διάρκεια της σύμβασης για τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων, απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Σ’ εκείνη την απόφαση είχε κληθεί ο προσωρινός ανάδοχος του υπό εξέλιξη σχετικού διαγωνισμού να αναλάβει για 5 μήνες τον καθαρισμό των κτηρίων, μια που ο διαγωνισμός που έχει ξεκινήσει το 2020, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω προσφυγών και ενστάσεων των υποψηφίων αναδόχων. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δ. Ράικου, η μείωση της διάρκειας οφείλεται στο ότι επίκειται η έκδοση εφετειακής απόφασης πάνω σε εκδικαζόμενη προσφυγή.

*Τέλος, απινιδωτή για την ενίσχυση του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου δώρισε η εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ. Με τη δωρεά αυτή οι απινιδωτές που βρίσκονται σε δημοτικά κτήρια ανέρχονται στους πέντε- ένας στο Δημοτικό Πολυϊατρείο, από ένας στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγ. Στεφάνου και Κρυονερίου και ένας στο κεντρικό Δημαρχείο, στον Άγ. Στέφανο.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Ο.Ε 2023.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού της Επιτροπής Γνωμοδότησης Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων για την σύναψη της 3ης Εκτελεστικής Σύμβασης της υπ’ αριθμ. 21987/15-7-2022 Συμφωνίας-Πλαίσιο για την Συντήρηση –Επισκευή Οχημάτων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Διόρθωση του υπ΄ αριθ. 7127/15-2-2023 πρακτικού Νο2 ως προς τα τμήματα Β «Υλικά Χρωματοπωλείου και Ε «Σιδηρικά» από την επιτροπή του διαγωνισμού και Έγκριση πρακτικού ως προς τα τμήματα Α «Προμήθεια Υλικά Οικοδομής», Γ «Προμήθεια Ξυλείας» και Δ «Προμήθεια Αλουμινίου» οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη για την «Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών και Χρωμάτων».

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση Πρακτικού Νο1 του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων –λιπαντικών και πλυντηρίου οχημάτων Δήμου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 5172/17-2-2023 σύμβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Χριστίνας Ντάου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Τροποποίηση της απόφασης Ο.Ε. 102/2023 ως προς τον Κ.Α., για την εξειδίκευση πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.8269.0001 ο.ε 2023 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, στην κα Κουλ. Ολ.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της με αρ. 99/2023 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κι Έγκριση Πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισμός κτιρίων Δήμου Διονύσου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 7-03-2023 και αφορά την υπ΄αριθ. 1/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 7-03-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 4/2023 απόφασή της.

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού δικτύου Η/Υ και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Απινιδωτής από τη “ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.” για ενίσχυση του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου Διονύσου.