logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο μουσικές εκδηλώσεις, σε Δροσιά (Σάββατο 11 Μαρτίου) και Βαρνάβα (19 Μαρτίου), που οργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Διονύσου (μέλος της ΟΓΕ) για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μέρα τιμής και μνήμης, όπου φέτος, η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, επέλεξε να αφιερώσει την 8η Μάρτη σε όλες τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες. Και αυτό επιλέχθηκε πολύ πριν το τραγικό συμβάν των Τεμπών. Όμως, όλα αυτά τα συνδέει μία ενιαία κλωστή, αφού έχουν κοινές αιτίες, όπου σήμερα οδήγησε στο να θρηνούμε δεκάδες νεκρά παιδιά.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, στήριξαν και προώθησαν με την πολιτική τους, τις κοινοτικές οδηγίες της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών και της δημιουργίας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, που ξεκίνησαν πολύ πιο πριν από το 1991. Όλοι προώθησαν τα αλλεπάλληλα σιδηροδρομικά πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να φτάσουμε στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, στη λογική κόστους-οφέλους.

Οι ίδιες αντιδραστικές εξελίξεις επιδρούν πολυεπίπεδα και στη ζωή των γυναικών, στις οποίες απευθύνεται η Ομάδα μας, επηρεάζοντας τη στάση και τη δράση τους. Η αγωνιστική δράση μας, οι ριζοσπαστικές διεκδικήσεις μας, η ανάδειξη της αιτίας για τα προβλήματα των γυναικών, του ρόλου των κυβερνήσεων, των κομμάτων που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αποτελούν κομβικά στοιχεία που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της αντίληψης των γυναικών.

Για αυτό οι γυναίκες με τη στάση, την καθημερινή δράση και την ψήφο τους, πρέπει να στείλουν μήνυμα σύγκρουσης με τις αιτίες που ευθύνονται για τη γυναικεία ανισοτιμία και τις σύγχρονες μορφές της. Να απορρίψουν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα κόμματα που ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενες, οι νέες γυναίκες, οι νέες μητέρες, οι συνταξιούχες, οι αυτοαπασχολούμενες. Αυτό που έχει σημασία είναι την επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε και αν γίνουν, να είναι πιο ισχυρό το εργατικό λαϊκό κίνημα για να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, για να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.