logo


Διαβάζοντας  την ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής  για την συνάντηση που είχε εξασφαλίσει  η Δημοτική Αρχή στην Βουλή, με Υπουργούς-Βουλευτές,  προκειμένου να «στηρίξουν» την τροπολογία περί  μη  λειτουργίας  νέων λατομείων  στη Πεντέλη και βλέποντας τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής  προς τα υπόλοιπα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, προσωπικά δεν εξεπλάγην…                                                                                                                                                                                         

Πώς ήταν δυνατόν ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης  και ο Αντ/ρχος  κ. Φωτάκης, οι οποίοι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή, τα σχέδια επιχειρηματιών για την επαναλειτουργία Λατομείων στη Πεντέλη και προφανώς είχαν συναινέσει,  άσχετα  αν ισχυρίζονται το αντίθετο, να φέρουν όλους τους άλλους σε επαφή  με τον Υπουργό; Και τι θα έλεγαν  στον Υπουργό μπροστά στην επιτροπή,  ότι «εμείς δεν θέλουμε τα Λατομεία στον Διόνυσο»; Φαντάζεστε το ξεβράκωμα που θα πάθαιναν; Το ότι γνώριζαν και πιθανόν  να είχαν συναινέσει κιόλας, σε γνώση -για να μην πω και υπό την πίεση- του αρμόδιου Υπουργού,  αποδεικνύεται, σιγά-σιγά, όχι μόνο με την χθεσινή τους συμπεριφορά, αλλά και από προηγούμενες περιπτώσεις, όπως το χάσιμο προθεσμιών για δικαστικές προσφυγές από μεριάς του Δήμου.                                                                                                                                                                                                                          

Καλόν είναι να θυμόμαστε  ότι όλως τυχαίως, οι επιχειρηματίες και ο Υπουργός είναι κάτοικοι Κρυονερίου και θα ξαναθέσω προς όλους τους Δημότες μας παλαιότερο ερώτημά μου.  Είναι  δυνατόν οι επιχειρηματίες  αυτοί, που γνωρίζει κατά ομολογία του ο Δήμαρχος, να πήγαν να ξοδέψουν αρκετές χιλιάδες ΕΥΡΩ  για μελέτες χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής  Αρχής;                                        

Κε Φωτάκη, άμισθε  Αντ/ρχε,  κατά δική σας ομολογία,  εσείς που μας αναλύατε τις  μελέτες των επιχειρηματιών και προσπαθούσατε,  υποκριτικά βέβαια, αλλά με …επιστημονικό τρόπο σαν ειδικός, να μας πείσετε, -άκουσον- άκουσον-,  ότι δεν πρέπει να γίνουν Λατομεία στην Πεντέλη, λες και κάποιος συνδημότης μας είχε αντίθετη άποψη, δεν ντραπήκατε να εμπαίξετε ολόκληρη επιτροπή συνδημοτών μας που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον  Δήμο μας, άμισθοι και αυτοί,  -χωρίς τελείες όμως – όπως και εσείς άλλωστε, στήνοντάς τους στα θεωρεία της Βουλής; Σαν μαθητές γυμνασίων που παρακολουθούν  τις νομοθετικές εργασίες του  κοινοβουλίου. Φροντίσατε, τουλάχιστον, να ξεναγηθούν στους χώρους της Βουλής  να μάθουν την ιστορία τους; Απευθύνομαι σε εσάς κε Φωτάκη, μήπως πέρασε από το μυαλό σας μια πιθανή παραίτηση για λόγους που μπορείτε να καταλάβετε μόνος σας, γιατί από τον κο Καλαφατέλη  δεν περιμένω κάτι τέτοιο, σαν επαγγελματίας Δήμαρχος που είναι.

Εσείς ό,τι ήταν να προσφέρετε στον Δήμο το προσφέρατε και μάλιστα αφιλοκερδώς. Θα σας θυμούνται οι συνδημότες μας για το έργο που αφήσατε πίσω σας:  2 χωματερές στην κοινότητα ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΘΕΣΗ ΠΗΓΑΔΑΚΙ-ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, πιθανή  ενεργοποίηση  ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ -αυτό θέλει λίγη προσπάθεια ακόμα. Μην ξεχάσω βέβαια και την εξασφάλιση της κτηματικής περιουσίας της Τράπεζας, του ΤΥΠΕΤ, του Συνεταιρισμού, συγγνώμη την εξασφάλιση και την οριοθέτηση (!!!) της περιουσίας της Κοινότητας Διονύσου εννοώ.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Δημότες μας, ότι αν τελικά επιτευχθεί η μη επαναλειτουργία των Λατομείων, θα είναι λόγω αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης – των Δημοτών  – των συλλόγων – όμορων Δήμων και να μην παρασύρονται από τα λόγια τα μεγάλα της Δημοτικής Αρχής. Αυτοί ενδιαφέρονται  μόνο για τις φωτογραφίες και την  επικοινωνία.                                            

Έχοντας εμπιστοσύνη στους συνδημότες μου, πιστεύω ότι δεν θα σας αφήσουν να ολοκληρώσετε την καταστροφή του Δήμου μας και στις επερχόμενες εκλογές θα σας στείλουν στα σπίτια σας.

Δημήτρης Αλεξανδρής

Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος ΔΣ με την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”                                                                                        

Με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον                                                                                                                                                                              Κωστή Κουριδάκη