logo


Από όσους ήταν σήμερα στα θεωρεία της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για το νερό και τις ανεμογεννήτριες, μαζί και με λατομικές διατάξεις που ενδιέφεραν την πόλη μας, οι μόνοι ευχαριστημένοι, πρέπει να ήταν οι μαθητές από τρία σχολεία της χώρας που παρευρίσκονταν. Αυτοί, τουλάχιστον, είχαν πάει για αυτόν ακριβώς τον λόγο: Να παρακολουθήσουν πώς διεξάγεται μια συζήτηση στη Βουλή.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή μια χούφτα (συμ)πολίτες από το Δήμο Διονύσου, ανάμεσά τους και μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα Λατομεία, άνοιξαν μεν πανώ για λίγα λεπτά και κράτησαν μαύρες σημαίες έξω από τη Βουλή, έμειναν όμως με την απορία.

Γιατί αν ο στόχος ήταν να περιοριστούν και αυτοί στα θεωρεία, τότε όλα καλά. Αν όμως υποτίθεται πως θα παρενέβαιναν- τρία μέλη της επιτροπής μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής- σε βουλευτές και υπουργούς στην κατεύθυνση της πίεσης ώστε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο η τροπολογία, που εξασφαλίζει την πόλη μας από μια ενδεχόμενη επαναλειτουργία λατομείων στην Πεντέλη, τότε τίποτα δεν ήταν καλό.

Κι αυτό, επειδή στη διάρκεια της συζήτησης και ενώ είχε ολοκληρώσει την εισήγησή του ο ομιλητής από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο βήμα βρισκόταν η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Αντιδήμαρχος  Χωροταξικού Σχεδιασμού, και συντονιστής της διαπαραταξιακής, Γ. Φωτάκης αποχώρησε από τα θεωρεία μαζί με το συνάδελφό του Μ. Τσιλιγκίρη προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της επιτροπής στην… ησυχία τους να παρακολουθούν τη διαδικασία.

Δυο περίπου ώρες αργότερα, και ενώ πλέον η συζήτηση είχε μπει σε μονοπάτια αντισυνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, αποκαλύφθηκε πως οι δυο αιρετοί του Διοίκησης, μαζί και ο Δήμαρχος που προσήλθε αργότερα, αλλά σε καμιά στιγμή δεν ηγήθηκε διαπαραταξιακής εκπροσώπησης του Δήμου, είχαν επιδοθεί κατά μόνας σε κυνήγι βουλευτών, με στόχο την ένταξη της τροπολογίας ή όποια άλλη εξασφάλιση στην πόλη (σ.σ. και η ενημέρωση εδώ θα ήταν πληρέστερη αν παρίσταντο και τα υπόλοιπα μέλη της διαπαραταξιακής…). Κατά μόνας- γιατί αυτά τα μέλη της διαπαραταξιακής, που αγωνίζονται δυο χρόνια τώρα για να μπει φρένο σε επιχειρηματικές ορέξεις καταστροφής του βουνού, παρέμεναν στα θεωρεία της Βουλής περιμένοντας να υλοποιηθούν αυτά που χτες το βράδυ είχαν συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία τους με τον Αντιδήμαρχο: Ολιγομελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από μέλη της Δημοτικής Αρχής αλλά και της διαπαραταξιακής επιτροπής, θα επισκεπτόταν- από κοινού- εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές, όποιους τέλος πάντως έβρισκαν, για να πιέσουν ώστε να εισακουστεί η θέση του Δήμου Διονύσου.

Μετά από αυτά ήταν τουλάχιστον έκδηλη η οργή των μελών της επιτροπής, που αγνοήθηκαν περιοριζόμενοι σε ρόλο κομπάρσου- “δεν θέλω να γίνω ανδρείκελο”, είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Κλήμης από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο- και ήδη ετοιμάζουν σκληρή, σκληρότατη, ανακοίνωση όπου κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για αποκλεισμό τους στο όνομα εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων ενώ επιπλέον δηλώνουν ευθέως έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου.