logo


Εσπευσμένα συναντήθηκαν στη Δροσιά σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά της επαναλειτουργίας λατομείων στην Πεντέλη, μετά και από το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, που αποδέχθηκε την  πρόταση για συμβολικό κλείσιμο του Δήμου και μετάβαση στη Βουλή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, όταν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση σχετικό νομοσχέδιο.

Καρπός της σημερινής συνάντησης είναι η παρακάτω ανακοίνωσης της διαπαραταξιακής, που ζητεί  τριήμερο επικοινωνιακό μαραθώνιο ενημέρωσης στα κεντρικά ΜΜΕ, σωστή οργάνωση της παρουσίας εκπροσώπων της πόλης μέσα στη Βουλή, καθώς και  διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου:

17.03.2023

Προς τον Δήμαρχο Διονύσου

κ. Καλαφατέλη  Ιωάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

Χαιρετίζουμε, αν και καθυστερημένα, την υιοθέτηση των ενεργειών, που σας προτείναμε με την από 15-03-2023 ανοιχτή επιστολή μας, ως μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ενάντια στη λειτουργία νέων λατομείων στο Πεντελικό όρος, και παρά το ότι στην σχετική σημερινή σας ανακοίνωση τεχνηέντως το αποσιωπάτε…

Η παρέμβασή μας αυτή κρίθηκε ότι είναι πράξη ευθύνης και σεβασμού έναντι των συνδημοτών μας και της Πόλης μας γιατί από τη συζήτηση, που διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δεν προκύπτει ότι η τροπολογία έγινε αποδεκτή και εντάχθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, από την Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20-03-2023.

Κατόπιν των ανωτέρω, για να έχουν αποτέλεσμα το κλείσιμο του Δήμου και η κάθοδός μας στη Βουλή,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να υπάρξει επικοινωνιακός μαραθώνιος δημοσιοποίησης, του κλεισίματος του Δήμου και της  κάθοδου μας στη Βουλή, με παρέμβασή σας, σε όλες τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας, των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που θα στηρίζεται στο ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ.
  2. Να οργανώσετε την κάθοδό μας στη Βουλή σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου ως εξής:
    1. Τα μέλη της Διαπαραταξιακής με επικεφαλής τον Δήμαρχο να παραστούν στην Βουλή από την έναρξη της πρωινής συζήτησης, αφού εξασφαλιστεί, με ευθύνη του, η είσοδός τους, για να πιέσουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους εισηγητές όλων των κομμάτων και κυρίως της Συμπολίτευσης, να ζητήσουν την ένταξη της τροπολογίας. 
    2. Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι δημότες, που ενδιαφέρονται να μην ξαναλειτουργήσουν λατομεία, με λεωφορεία και άλλα μέσα, να διαδηλώσουμε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από της Βουλή, στις 19:00 με δικό μας πανό και σε διακριτό χώρο αξιοποιώντας και τα ΜΜΕ που θα καλύπτουν τη συγκέντρωση.
  3. Να συγκαλέσετε σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση το ΔΣ στη περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η σχετική τροπολογία προκειμένου να τύχουν περαιτέρω δυναμικής και κλιμακούμενης εφαρμογής οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής εναντίον των νέων Λατομείων

  • Ζαμάνης  Διονύσης
  • Ιατρού  Δέσποινα
  • Καρυστινός  Νίκος
  • Κατσανεβάκης  Θόδωρος
  • Κλήμης  Νίκος
  • Κουριδάκης  Κωστής
  • Μπάσης  Τάσος
  • Μπομπής  Κώστας
  • Φέρμελη  Λυδία