logo


Σε διαδικτυακή παρέμβαση για τα Λατομεία θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου, στη μία το μεσημέρι, ο Δήμος Διονύσου, όταν θα συζητείται επί της αρχής από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που πρόσφατα τέθηκε σε διαβούλευση και περιέχει μεταλλευτικές και λατομικές διατάξεις.

Αυτό δήλωσε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, με την παρουσία και πάλι μόνο των εκπροσώπων της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε όμως υπό το κράτος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, πως η πρόθεση του Δήμου για την παραπάνω παρέμβαση είχε ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα Λατομεία, την περασμένη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, και προς την κατεύθυνση αυτή είχε σταλεί σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτή της ΝΔ στην περιοχή, Γ. Βλάχο. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου, να παρουσιάσει τις θέσεις του γύρω από το πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί την περιοχή μας εδώ και δυο χρόνια, καθώς και να επιμείνει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η καθοριστική- για την τύχη των ανενεργών λατομικών περιοχών στην Πεντέλη- τροπολογία.

Παραμένοντας, εξάλλου, στο ίδιο μέτωπο, έχουν ξεκινήσει από χτες να αποστέλλονται οι λογαριασμοί ύδρευσης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από το επικαιροποιημένο ενημερωτικό φυλλάδιο, όπως είχε ανακοινώσει στη διαπαραταξιακή ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης. Υπολογίζεται πως συνολικά το φυλλάδιο θα φτάσει με αυτόν τον τρόπο σε 14.000 σπίτια.