logo


Στις 8.30 το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η φιλοξενία αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών από τη γαλλική πόλη Rougemont-le Chāteau, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και της υπογραφής συμφώνου πολιτιστικής συνεργασίας με το Δήμο Διονύσου το 2016-2017. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους θα φιλοξενηθούν στο Δήμο μας για το διάστημα από 27 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου, οπότε και θα επισκεφθούν την Αθήνα, καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στην Πελοπόννησο (Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρο). Η δαπάνη για την παραπάνω φιλοξενία υπολογίζεται στο ποσόν των 6.500 ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή, τη σίτιση και τις ξεναγήσεις των φιλοξενουμένων, και θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, ενώ οι μετακινήσεις τους καλύπτονται από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η συνεργασία των δυο Δήμων είναι σταθερή με συχνή ανταλλαγή μαθητών και από τις δυο πλευρές, αλλά και σύμπραξη σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

*Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έχει μεν διανεμηθεί στους αιρετούς- μέλη και μη της Οικονομικής Επιτροπής- δεν έχει όμως αναρτηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Η εν λόγω γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου Γ. Βασιλείου αφορά σε εργασιακό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 πρώην απασχολουμένων στο Δήμο σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι 4 πρώην εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ, και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το καλοκαίρι του 2021, άσκησαν αγωγή κατά του Δήμου ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ. Ακολούθως υπέβαλαν αίτημα για λήψη απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή περί αποδοχής της αγωγής τους. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Βασιλείου, όμως, το αίτημα είναι “ΟΛΩΣΔΙΟΛΟΥ ΚΑΘΕΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ενώ και η τυχόν σύμφωνη εισήγηση της Διοίκησης θα είναι “ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ”, μια που η μετατροπή των συμβάσεων αντίκειται στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού της Επιτροπής Γνωμοδότησης Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων για την σύναψη της 11ης Εκτελεστικής Σύμβασης της υπ’ αριθμ. 32043/15-12-20 Συμφωνίας-Πλαίσιο με την εταιρεία Σιδέρης Ι. Μιχαήλ για την Συντήρηση – Επισκευή Οχημάτων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2023 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην Κ. Όλ.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση 39/2023 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την φιλοξενία αντιπροσωπείας Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Διονύσου και Rougemont-le Chāteau.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Γνωμοδότηση Νομικής Υπηρεσίας.