logo


Η τελευταία για τον Φεβρουάριο συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 28/2 στις 8.30 το πρωί, περιλαμβάνει 21 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η αποδοχή της επιχορήγηση ύψους 168.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας, που υπηρετεί με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, στα σχολεία της πόλης για διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο του 2023

*Έξι περιπτώσεις αφορούν σε συμβιβαστική επίλυση φορολογικών διαφορών, σχετικές με τους λογαριασμούς ύδρευσης αλλά και με την υποχρέωση καθαρισμού των αδόμητων για λόγους πυροπροστασίας. Και στις έξι, η αρμόδια επιτροπή, σύμφωνα και με τα σχετικά πρακτικά, έχει έρθει σε συμβιβασμό με τους υπόχρεους, εντύπωση εντούτοις προκαλεί το γεγονός πως στις 4 από αυτές, που αφορούν στον καθαρισμό των οικοπέδων, τα πρόστιμα προτείνεται να διαγραφούν επειδή η Υπηρεσία, αν και προβλέπεται και από πυροσβεστική διάταξη αλλά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2021, δεν είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τον υπόχρεο.

*Τέσσερις εταιρείες κλήθηκαν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, με προμήθεια αλατιού, αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και στις πλακοστρώσεις, καθώς και ενοικίαση γεννητριών. Το συνολικό ποσόν που επιμερίζεται στους παραπάνω ανέρχεται στις 147.000 ευρώ περίπου.

*Τέλος, ακόμη μια εταιρεία θα κληθεί με την ίδια διαδικασία για τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που ξεκίνησε το 2020 με προϋπολογισμό 330.000 ευρώ, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω προσφυγών και ενστάσεων των υποψηφίων αναδόχων, με αποτέλεσμα την επείγουσα ανάγκη τόσο της προστασίας της υγείας προσωπικού και επισκεπτών όσο και της αποφυγής διασποράς του κορονοϊού. Το χρονικό διάστημα για την προσωρινή αυτή λύση, προβλέπεται “στους 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, υπό την αίρεση της τελεσφόρησης της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Στην περίπτωση αυτή η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια”. Στην ίδια εισήγηση, επιπλέον, προτείνεται να κληθεί για την υποβολή προσφοράς ο προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης και Επισκευής ΗλεκτροΜηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και Δεξαμενών Πόσιμου Ύδατος του Δήμου Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 200.322€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και Δικαιώματος Προαίρεσης και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΥ” συνολικού προϋπολογισμού 74.400,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων,επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Γεωργίου Ελεκίδη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ.1/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 2/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 3/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 4/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 5/2023 απόφασή της.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 2-02-2023 και αφορά την υπ’ αριθ. 6/2023 απόφασή της.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Τροποποίηση της 61ης Απόφασης ΟΕ (Ανανέωση σύμβασης πληρωμής τελών διοδίων με την εταιρεία “ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.” για τη διέλευση οχημάτων του Δήμου Διονύσου από την “Αττική Οδό” για το έτος 2023) – Επικαιροποίηση Καταλόγου Οχημάτων Δήμου.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Πρακτικού Γνωμοδοτικού Οργάνου και ανάθεσης σε αναδόχους για την Προμήθεια (1) Αντιπαγωγικού Άλατος, (2) Εφεδρείας Ηλεκτρικού Ρεύματος, (3) Υπηρεσίας Αποκατάστασης ζημιών Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού και (4) Υπηρεσίας Αποκατάστασης Πλακοστρώσεων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης 5-10.2.2023 (Φαινόμενο «BARBARA»).

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την Προμήθεια ψηφιακών υπογραφών.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Παροχή ρουχισμού από την “BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.” για τη συμβολή στη δράση του Δήμου Διονύσου αναφορικά με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 21ο: Επείγουσα ανάγκη υπηρεσίας « Καθαρισμός Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Διονύσου» με την διαδικασία του άρθρου 32Α Ν. 4412/2016 και Συγκρότηση Γνωμοδοτικού Οργάνου.