logo


Ανταποκρινόμενος στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για 4ετή προγραμματισμό προσλήψεων (2024-2027), με στόχο τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ο Δήμος Διονύσου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε αίτημα για την πρόσληψη 21 συνολικά εργαζομένων, 20 για το Δήμο και έναν για το Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2024 ο Δήμος ζητεί 6 υπαλλήλους- ένα μηχανολόγο μηχανικό, ένα ηλεκτρολόγο μηχανικό, ένα διοικητικό υπάλληλο, έναν οδηγό, μια καθαρίστρια εσωτερικών χώρων και έναν εργάτη δημοτικού Κοιμητηρίου- και ακόμα έναν διοικητικό υπάλληλο ζητεί η ΕΣΤΙΑ.

Για το 2025 τα αιτήματα είναι πέντε και αφορούν σε διοικητικό υπάλληλο, οδηγό, καθαρίστρια εσωτερικών χώρων, εργάτη κοιμητηρίου και εργάτη κήπου.

Ο ίδιος αριθμός αιτημάτων υποβάλλεται και για το 2026- για δενδροκηπουρό, τεχνίτη υδραυλικό, 2 εργάτες κήπου και έναν εργάτη καθαριότητας.

Για το 2027, τέλος, τα αιτήματα είναι τέσσερα και αφορούν σε έναν τεχνίτη υδραυλικό, σε έναν υδραυλικό και 2 εργάτες κήπου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, οι κενές οργανικές θέσεις στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου ανέρχονται σε 71, οπότε τα αιτήματα για τις 21 προσλήψεις μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό.

Αυτή ήταν και η επισήμανση του Π. Πανάγου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, τη μοναδική παράταξη που διαφοροποιήθηκε με λευκή ψήφο. Ο κ. Πανάγος υπογραμμίζοντας πως “το μη χείρον βέλτιστον”, αντιπαρέβαλε εντούτοις το χαμηλό αριθμό των αιτημάτων με την επιτακτική, όπως την παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή, ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. “Όμως όταν μιλάμε για ανθρώπινο δυναμικό, σημασία έχει όχι μόνον η έλλειψή του, αλλά και η αξιοκρατική κατανομή τού υπάρχοντος προσωπικού και η αξιοποίησή του στις θέσεις εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση άλλες ενδεχόμενα επιδιώξεις”. Δεν παρέλειψε, τέλος, να συνδέσει το χαμηλό αριθμό αιτημάτων για προσλήψεις με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, που δεν σηκώνει μεγαλύτερη επιβάρυνση. “Και εδώ είναι που κρύβεται ο διάβολος”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω ήταν η αφορμή για το ερώτημα τόσο του Δ. Ζαμάνη όσο και της συναδέλφου του Α. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία, σχετικά με την αποχώρηση πολλών και καλών υπαλλήλων του Δήμου τον τελευταίο καιρό, που στο πλαίσιο της κινητικότητας αναζητούν την τύχη τους σε άλλους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση των Υπηρεσιών. “Είναι επιλογή και δικαίωμα των εργαζόμενων να ζητήσουν μετάθεση ή μετάταξη”, απάντησε στο ερώτημα αυτό ο εισηγητής.

Αντίστοιχα, πάντως, αιτήματα περασμένων ετών για προσλήψεις δεν έτυχαν ικανοποίησης, όπως υπενθύμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός, ευχόμενος αυτή τη φορά να εγκριθεί η πρόσληψη έστω και λίγων.