logo


Η ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για το λεύκωμα με την ιστορία του Δήμου Διονύσου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, είναι το πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη για την αυριανή, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 8.30 το πρωί. Στην ίδια Διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη:

*Οι υπηρεσίες καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων με στόχο την πυροπροστασία, οι υλοτομίες καθώς και η χρήση καλαθοφόρου οχήματος, για τις οποίες- στο σχετικό ανοιχτό διαγωνισμό- έχουν υποβάλει προσφορές δυο υποψήφιοι ανάδοχοι, για διαφορετικά αντικείμενα. Ο διαγωνισμός έχει συνολικό προϋπολογισμό 690.000 ευρώ περίπου και η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δυο χρόνια.

*Προσωρινός μειοδότης ανακηρύσσεται στον ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 711.000 ευρώ,  από Ίδιους Πόρους, για την προμήθεια κάδων υπόγειων και μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων και προστατευτικού εξοπλισμού. Και στην περίπτωση αυτή έχουν υποβληθεί δυο προσφορές από ενδιαφερόμενες εταιρείες, που καλύπτουν διαφορετικά αντικείμενα της σχετικής μελέτης.

*Επιχορήγηση ύψους 359.714,41, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου, έρχεται από το ΥΠΕΣ και τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ως δεύτερη τακτική επιχορήγηση για το 2023.

*Προχωρεί ο διαγωνισμός για το έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Διονύσου, που χρηματοδοτείται με το ποσόν των 2.800.000 ευρώ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται πως το ποσόν αυτό αποτελεί τμήμα των 355 εκατ. ευρώ που δίδονται στους ΟΤΑ της χώρας για την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας, που στο Δήμο Διονύσου θα αφορούν κυρίως στην Κοινότητα Διονύσου. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, τα έργα συνίστανται στην ασφαλτόστρωση του συνόλου των δρόμων στο κομμάτι ανάμεσα στη Μητρ. Κυδωνιών και την Καΐρη μέχρι τα όρια της Ροδόπολης και δεξιά μέχρι και τα Λατομεία.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού Νο3 ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Δημιουργία Λευκώματος σε Έντυπη και Ηλεκτρονική Μορφή της Ιστορίας του Δήμου Διονύσου, συνολικού ποσού 74.400,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Υπηρεσίας καθαρισμού Οικοπέδων & Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία και Υπηρεσιών Καθαρισμού – Απομάκρυνση Φυσικής Βλάστησης (Υλοτομίες) και Καλαθοφόρου Αυτοκινήτου συνολικού προϋπολογισμού 689.502,00€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ’’ συνολικού προϋπολογισμού 711.512,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης των υπ’ αριθ. πρωτ. 47273/16.12.2021, 47275/16.12.2021 και 47559/20.12.2021 συμβάσεων προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ.1 περ. α’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση του πρακτικού Νο 1 του διαγωνισμού της 10ης Φεβρουαρίου 2023 για την ανάθεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 2.800.000,00€ (με ΦΠΑ 24%).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Μερίδες φαγητού από την »ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ FOOD CULTURE» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.