logo


Μαζική ήταν χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, η παρουσία κόσμου στην κοπή της πίτας για την παράταξη “Νέος Διόνυσος”, που αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστικά εκδήλωσή της, “γνωριμίας, επαφής, ανταλλαγής απόψεων και φιλικής επικοινωνίας με τον επικεφαλής Ν. Καρυστινό και τα μέλη της παράταξης, όλοι επίλεκτοι επαγγελματίες με ήθος και καλλιέργεια ψυχής και μυαλού”, όπως δήλωσε στο σύντομο καλωσόρισμά της η Δ. Περιμένη, Πρόεδρος του Συλλόγου “Εθελοντές Εν Δράσει”: Κοινή προσπάθεια να διεκδικήσουμε το Δήμο Διονύσου, με στόχο τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και τη αναβάθμισή του. Μοιραζόμαστε το όραμα ενός βιώσιμου και πιο σύγχρονου Δήμου, υπόδειγμα προς μίμηση, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε η κ. Περιμένη δίνοντας το λόγο στον επικεφαλής.

Ο κ. Καρυστινός στο δικό του χαιρετισμό στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να αντιστραφεί το κλίμα που οδηγεί στην αποστασιοποίηση των πολιτών από τα κοινά, αλλά και στις καινοτόμες προτάσεις που η παράταξη επεξεργάζεται: “Τα προβλήματα είναι παλιά, αλλά οι λύσεις έχουν αλλάξει”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος: 

 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλες και φίλοι Νεοδιονυσιώτες!

σας ευχαριστώ εκ μέρους της Δημοτικής μας Παράταξης Νέος Διόνυσος για την σημερινή σας παρουσία.

Φίλες και φίλοι το Νέο Διόνυσο τον δημιουργήσαμε όλοι μαζί. Διακεκριμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους Δημότες ένωσαν τις δυνάμεις τους χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις λόγω διαφορετικών κοινωνικών, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Η παράταξή μας είναι ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η εξουσία στην πόλη μας. Είναι ανοιχτή σε κάθε Διονυσιώτη που θέλει να καταθέσει τις νέες ιδέες του και να παρουσιάσει τις καινοτόμες προτάσεις του για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Και αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Να δώσουμε τέλος στην αποστασιοποίηση. Σας θυμίζω ότι η «ιδιωτεία» στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν αποδεκτή, θεωρείτο προσβολή. Πρέπει λοιπόν να επαναφέρουμε στη δημόσια ζωή κάθε δημιουργικό συμπολίτη μας. Και τότε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ασταμάτητο ρεύμα δημιουργίας που θα αποκλείσει την αλαζονική άσκηση  εξουσίας και θα εξαλείψει κάθε φαινόμενο παρακμής. Παραφράζοντας την Ζακλίν ντε Ρομιγί: ήρθε η ώρα να πάρουν τον λόγο εκείνοι που θέλουν, εκείνοι που μπορούν να προτείνουν  κάτι καλό για το Διόνυσό μας.

Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το Δήμο πρωτοπόρο σε οργάνωση, προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, φιλικό στο περιβάλλον και προνοητικό σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Ένα Δήμο που δεν θα παρακολουθεί αιφνιδιασμένος τα γεγονότα σαν απαθής ουραγός. Ένα Δήμο που θα αξιοποιεί στο έπακρον τις νέες τεχνολογίες και θα αποκτά τεχνογνωσία υιοθετώντας τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ένα Δήμο που μοναδικό αντίπαλο θα έχει τα προβλήματα, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και εγωιστικές συμπεριφορές. Ένα Δήμο στον οποίο τα θεσμικά όργανα θα λειτουργούν συναινετικά με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και σημαία την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ. Σε αυτό το καθολικό όραμα και την κοινή προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.

Ως επικεφαλής της νέας παράταξης που πρεσβεύει την καινοτομία και την συλλογικότητα όπως έχουμε διακηρύξει στην ιδρυτική μας πράξη, σας ευχαριστώ ειλικρινά για την παρουσία και την υποστήριξή σας.

Η αποδοχή που συναντάμε καθημερινά στην τοπική κοινωνία είναι συγκινητική. Μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να απομακρυνθούμε από ένα προβληματικό παρελθόν. Η πρωτοβουλία μας να συνυπογράψουμε 150 μέλη την ιδρυτική μας διακήρυξη είναι κάτι που καμία άλλη παράταξη δεν έχει επιχειρήσει. Και σήμερα δεν είμαστε μόνο τα 150 ιδρυτικά μέλη. Είμαστε εκατοντάδες δημότες που αγωνιούν αλλά ταυτόχρονα καταθέτουν προτάσεις για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας σε ένα Δήμο που έχει πολλά φυσικά και ιστορικά πλεονεκτήματα, αλλά δυστυχώς μένουν αναξιοποίητα.

Σήμερα δεν είναι η μέρα για να ασκήσω κριτική στα πεπραγμένα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.  Ούτε θα εξαντλήσω την υπομονή σας, για να σας παρουσιάσω το αναλυτικό μας πρόγραμμα και τις προτεραιότητες δράσης μας. Θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να οργανώσουμε δημόσιες εκδηλώσεις, όπου θα σας ενημερώσουμε για την δημοκρατική δομή και λειτουργία της παράταξής μας, καθώς και όλες τις πτυχές του προγράμματός μας.

Επιτρέψτε μου μόνο πολύ επιγραμματικά να σημειώσω ότι είναι αδιανόητο στον Δήμο μας που απέχει μόνο 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας να παρατηρούνται προβλήματα και να μένει ανολοκλήρωτο σχεδόν κάθε έργο υποδομής. Αποχετευτικό-Καθαριότητα-Ανακύκλωση-Οικιστικό-Δασικό-Δημοτική Περιουσία – Αντιπλημμυρικά Έργα -Φωτισμός-Οδικό Δίκτυο Σχολική Στέγη -Προστασία του Περιβάλλοντος- Συγκοινωνιακό. Και μέσα σε όλα προστίθεται και η απειλή δημιουργίας νέων λατομείων και ο κίνδυνος να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα διαβίωσης και να απομειωθεί η αξία των περιουσιών μας.

Αλλά ακόμη κι αν κάποιος εξαιρετικά καλόπιστος ισχυριστεί ότι τα παραπάνω έργα είναι πολύπλοκα και μακρόχρονα, εξαρτώνται από τρίτους …κλπ αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να μετριάσει την οργή ενός δημότη που ταλαιπωρείται σήμερα για την έκδοση ενός πιστοποιητικού  ΤΑΠ για 3 περίπου μήνες;  Γιατί να του ζητείται να προσκομίσει συμβόλαια, σχέδια, πιστοποιητικά  και άλλα γραφειοκρατικά έγγραφα, την ίδια ώρα που ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, εκδίδει πιστοποιητικά ΤΑΠ σε 10 λεπτά;  

Εμείς στο Νέο Διόνυσο λέμε τέλος στην ξεπερασμένη εποχή της γραφειοκρατίας. Εμείς στο Νέο Διόνυσο θα καλωσορίσουμε την εποχή της καινοτομίας! Γιατί ο Δήμος μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό και η παράταξη μας τη βούληση να δρομολογηθούν δράσεις καινοτομίας για μια <έξυπνη πόλη> (smart city).

Φίλες και φίλοι λέγεται ότι το 1942, ο Albert Einstein δίδασκε στο φημισμένο Oxford University. Μια μέρα, στις εξετάσεις του μαθήματος: «Θέματα Προχωρημένης Φυσικής» έβαλε ως θέματα ό,τι ακριβώς τους είχε ζητήσει να απαντήσουν  πριν ένα χρόνο. Μια από τις επόμενες μέρες περπατούσε στο campus με τον βοηθό του και εντελώς ξαφνικά, ο βοηθός κοίταξε τον Albert Einstein στα μάτια και του είπε: «Dr. Einstein, σε αυτές τις εξετάσεις δώσατε ως θέματα στους φοιτητές σας ό,τι ακριβώς τους είχατε ζητήσει πριν ένα χρόνο στο ίδιο ακριβώς μάθημα. Γιατί κάνατε κάτι τέτοιο; «. Ο Albert Einstein απάντησε: «τα θέματα είναι ίδια, αλλά οι απαντήσεις έχουν αλλάξει».

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τον Διόνυσό μας. Τα θέματα / προβλήματα παραμένουν ίδια. Οι απαντήσεις όμως σήμερα έχουν αλλάξει. Με εντατική  δουλειά , προγραμματισμό και μεθοδικότητα ο Νέος Διόνυσος θα δώσει τέλος στην  επιφανειακή διαχείριση της καθημερινότητας. Θα δώσει τέλος στην ενδοστρέφεια. Και θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα της πόλης μας, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την Αττική.

Η παράταξη μας δεν έχει πολιτικό χρώμα. Το αποδεικνύει  περίτρανα η παρουσία αξιωματούχων και στελεχών από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την πολύ τιμητική παρουσία σας  για μένα και όλη την παράταξη. Το μόνο χρώμα που έχει η παράταξη  είναι το χρώμα της ελπίδας.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια νέα δραστήρια και άφθαρτη Δημοτική Αρχή Από ανθρώπους που έχουν όραμα, ήθος και κριτική σκέψη. Που εκφέρουν τον ευθύ, ήπιο και ειλικρινή λόγο στη δημόσια σφαίρα. Με τη συμβολή όλων μπορεί να προκύψει κάτι καλύτερο.

Γιατί η ηγεσία δεν είναι σήμερα κάτι που επιβάλλεται στους πολίτες. Η ηγεσία είναι κάτι που συνδιαμορφώνεται με τους πολίτες. Προσδοκούμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

Σας εύχομαι καλή δημιουργική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία και την υπομονή σας. Να είστε πάντα καλά.

Παρόντες στη χθεσινή εκδήλωση εν ενεργεία και υποψήφιοι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Γ. ΒλάχοςΣπ. Βρεττός, Γ. Σμέρος, σήμερα περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Σαμέλης και Β. Κόλλια, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ν. Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγ. Κατσιακίδης από τον Εύπολι και Σπ. Αρνής με την ιδιότητά του του Προέδρου της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Διονύσου, πρώην συνάδελφοί τους όπως οι Δ. Σακελλαρίου, Στ. Μαγγίνα, Β. Δαρδαμάνης, Θ. Σαραντάκη και Η. Παπαχαρτοφύλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδης και ο, οικοδεσπότης στο Πολιτιστικό Κέντρο, συνάδελφός του από τον Άγ. Στέφανο Δ. Μπαμπανίκας, πολλοί τοπικοί σύμβουλοι από τη Δροσιά και τον Διόνυσο, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, ο Α. Γκίνης Πρόεδρος του Συλλόγου Σπάτων- Σταμάτας αλλά και συνάδελφοι του κ. Καρυστινού, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Μ. Κρανίδης.