logo


Την Τρίτη 14 και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου. Η πρώτη από αυτές περιλαμβάνει 6 θέματα, με κυριότερο τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς μέχρι στιγμής, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, να έχει αναρτηθεί σχετική εισήγηση στη συνεχώς αναβαθμιζόμενη ιστοσελίδα του Δήμου. Σύμφωνα, πάντως, με σχετική εγκύκλιο, τα αρμόδια Υπουργεία αποστέλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών επικαιροποιημένα τετραετή σχέδια προγραμματισμού ανθρώπινων πόρων, στα οποία περιλαμβάνονται για κάθε έτος της επόμενης τετραετίας:

α. Οι εκτιμήσεις των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού,

β. Το σύνολο των υφιστάμενων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων προσωπικού,

γ. Οι στρατηγικές προτεραιότητες του φορέα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του,

δ. Οι εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ε. τα προαπαιτούμενα των στοιχείων α’, β’, γ’, δ’, για τους εποπτευόμενους φορείς και τις οικείες ανεξάρτητες αρχές. 

Επίσης προβλέπεται ότι οι εποπτευόμενοι φορείς των Υπουργείων και οι Ανεξάρτητες Αρχές πρέπει να υποβάλουν τα τετραετή σχέδια της προηγούμενης παραγράφου στα οικεία Υπουργεία. Για τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς αυτών συντάσσεται χωριστό πολυετές σχέδιο, το οποίο υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), η οποία το υποβάλλει, όπως και τα υπόλοιπα Υπουργεία στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, θα συζητηθεί και η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, επί της Στρ. Καρρά, για λόγους αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας των οχημάτων στις περιόδους προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών και γονιών, ενόψει πάντως της εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για όλο το Δήμο Διονύσου από την Τεχνική Υπηρεσία.

Ενώ η δεύτερη συνεδρίαση, την Παρασκευή, είναι μονοθεματική, πραγματοποιείται με αίτημα 22 δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών και αφορά στο διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης, που έχει ξεκινήσει από το 2017 και έξι χρόνια αργότερα βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν.

Ειδικά για τη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης, 14/2, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το βράδυ και θα διεξαχθεί με μεικτό τρόπο (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων Δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης 2024 -2027.

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Εγκρίσεις αναδοχής χρεών.

ΘΕΜΑ 3ο: Παράταση λήξης ημερομηνίας πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών (απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικού Γνωμοδότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών και υπηρεσιών Μηχανημάτων και Οχημάτων σχετικά με Αίτημα Μετάθεσης Χρόνου Παράδοσης Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση 5/23 απόφασης Ε.Π.Ζ. περί Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Στρατή Καρρά στη Δ.Κ. Διονύσου του Δήμου Διονύσου.