logo


Διόνυσος, 08/02/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Το Μέλλον στον Εκχιονισμό – από μια ξεπερασμένη εποχή στην καινοτομική οργάνωση

Στην πρόσφατη κακοκαιρία με το όνομα Barbara, τα στελέχη του Δήμου και οι εθελοντές κατάφεραν να διαχειριστούν την κατάσταση, αποφεύγοντας τις εικόνες χάους και απόλυτης ανοργανωσιάς που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία δύο έτη. Η παράταξή μας ευχαριστεί ξανά όλο το ανθρώπινο δυναμικό (υπαλλήλους και εθελοντές) τού Δήμου μας, που συνέβαλαν καθοριστικά στην διαχείριση του φαινομένου. Ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε καλύτερα προετοιμασμένος και συντονισμένος σε κεντρικό – περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ελπίζουμε αυτή η πρόνοια να γίνει κανόνας και να μην είναι η εξαίρεση.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν παράπονα από κατοίκους για καθυστερήσεις και αδράνεια σε ό,τι αφορά τον εκχιονισμό περιμετρικών δρόμων, όπου κατοικεί η πλειοψηφία των κατοίκων. Η κατάσταση γενικώς αν και διαχειρίσιμη απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί πλήρως ελεγχόμενη. Η ανθρώπινη προσπάθεια ήταν παρούσα. Γιατί όμως η τεχνολογία να είναι για μια ακόμα φορά απούσα;

Στον Νέο Διόνυσο θέτουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και επιλέγουμε να λύσουμε τα προβλήματα με την αξιοποίηση νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Βασικός μας στόχος είναι η διαμονή των κατοίκων σε μια σύγχρονη πόλη, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και εξασφαλίζει την ασφαλή τους διαβίωση.

Πρότασή μας: Η τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού (GPS) σε όλα τα οχήματα εκχιονισμού, με απευθείας μετάδοση σε πραγματικό χρόνο του γεωγραφικού τους στίγματος. Θα σχεδιαστεί ειδική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα προγραμματίζονται και θα απεικονίζονται τα δρομολόγια όλων των οχημάτων και θα παρακολουθούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό θα ενημερώνονται άμεσα οι Δημότες και θα γνωρίζουν ποιο όχημα και σε πόση ώρα θα βρίσκεται στον δρόμο τους και θα τον εκχιονίζει. Θα αποφεύγονται έτσι οι ακούσιοι αποκλεισμοί πάρκινγκ και κατοικιών, που προκαλούν προβλήματα, γκρίνια και παρεξηγήσεις. Η ενημέρωση αυτή θα παρέχεται μέσω ειδικής εφαρμογής ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, θα προσφέρεται η δυνατότητα διαβάθμισης τού επείγοντος για λόγους υγείας, μέσω έξυπνου αλγορίθμου. Επιπροσθέτως θα υπάρχει «κουμπί» (συσκευή ασύρματης ειδοποίησης) έκτακτης ανάγκης για τους καταγεγραμμένους συμπολίτες μας στο Μητρώο Ευπαθών Ομάδων του Δήμου, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξής μας και ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί. Μέσω της συσκευής αυτής οι Δημότες θα μπορούν να ειδοποιούν, ώστε να πραγματοποιείται αποχιονισμός του δρόμου τους κατά προτεραιότητα, προκειμένου να μην τεθούν σε άμεσο κίνδυνο. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αναγκαίας μεταγωγής τους με οχήματα του Δήμου και της πολιτικής προστασίας στην πλησιέστερη δομή φροντίδας.

Η Ομάδα Καινοτομίας τού Νέου Διονύσου, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Καρυστινό, κινητοποιεί ήδη καταρτισμένα στελέχη της και θέτει πάντοτε σε προτεραιότητα την ασφάλεια των Δημοτών. Εργαζόμαστε προνοητικά, αναζητώντας νεωτεριστικές λύσεις σε διάφορα υψηλού κινδύνου σενάρια, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τον Δήμο ή και σε εικονικά, που θα μπορούσαν να συμβούν στο μέλλον. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές και να είμαστε προετοιμασμένοι να συμβάλλουμε με ιδέες και ώριμες λειτουργικές εφαρμογές προς όφελος των Δημοτών μας, δημιουργώντας για αυτούς έναν φιλικό, ελκυστικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων μας.

Νέος Διόνυσος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

E-mail: info@neosdionysos.gr