logo


Ο ήλιος βγήκε επιτέλους στον αττικό ουρανό, και τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πάγος στους δρόμους μια που οι θερμοκρασίες που σημειώνονται ευνοούν τη δημιουργία παγετού. Από χτες ο Δήμος Διονύσου απηύθυνε έκκληση στους εποχούμενους να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματά τους, αλλά και να συνεχίσουν τον περιορισμό των μετακινήσεών τους για να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων και των μηχανημάτων που ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες Τρίτη 7 Φεβρουαρίου σε ραδιοφωνικό σταθμό οι Δήμαρχοι Κηφισιάς, Πεντέλης και Διονύσου, ο Γ. Καλαφατέλης δήλωσε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί παρά τον όγκο του χιονιού: «Έχουμε αρκετό χιόνι. Τα πήγαμε καλά, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Παλεύουμε να κρατηθεί το πρωτεύον οδικό δίκτυο ανοιχτό και φυσικά και το δευτερεύον. Ρίχνουμε συνεχώς αλάτι 24 ώρες το 24ωρο». Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, μέχρι χτες είχαν πέσει 500 τόνοι αλάτι από τα οχήματα του Δήμου, ενώ μοιράστηκαν περισσότερα από 3.000 σακιά. Ο Δήμαρχος Διονύσου προσέθεσε πως  έχουν εξυπηρετηθεί 122 έκτακτα περιστατικά, μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία κ.λπ. ενώ αντιμετωπίσθηκαν 15 πτώσεις πεύκων πάνω σε καλώδια ΔΕΗ και ΟΤΕ, χωρίς ευτυχώς σοβαρά προβλήματα με διακοπές ρεύματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου, σχολιάζοντας την πορεία της κακοκαιρίας και την αντιμετώπισή της από το δημοτικό μηχανισμό- προσωπικό και εθελοντές- εμφανίστηκε συγκρατημένα ικανοποιημένος, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του της Διοίκησης: “Πραγματοποιούσαμε κάθε βράδυ συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για να αποτιμήσουμε την κάθε ημέρα και να προγραμματίσουμε την επόμενη, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους Αντιδημάρχους, ανταποκρινόμαστε όπου μας καλούν, κυκλοφορούμε συνεχώς και ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία της πόλης για να βλέπουμε την εξέλιξη της κατάστασης. Και φροντίζουμε ώστε αυτά που αποτελούν αρμοδιότητες και καθήκοντά μας να λειτουργούν- και το τονίζω αυτό, γιατί σε προηγούμενα φαινόμενα στα προβλήματα και την επίλυση τους υπεισέρχονταν άλλοι παράγοντες και φορείς. Αστοχίες μπορεί να υπάρχουν αλλά η συνολική προσπάθεια νομίζω πως έχει αποδώσει”, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης.

Ιδιαίτερη αναφορά επιπλέον επεφύλαξε στο προσωπικό του Δήμου, κάνοντας λόγο για την ανταπόκριση πέραν πάσης προσδοκίας και ωραρίου από τους υπαλλήλους, για τους οποίους δήλωσε υπερήφανος.

Παραδέχθηκαν πάντως όλοι ότι η ομαλή εξέλιξη, όσον αφορά στον αποχιονισμό των δρόμων, σε μεγάλο βαθμό βοήθησε η ανταπόκριση των κατοίκων στη γενική οδηγία για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές που οδηγοί “έμεναν” στο δρόμο, αποτελώντας μέρος του προβλήματος και δυσκολεύοντας τη λύση του, παρόλο που χρειάστηκε και αυτή τη φορά η επανειλημμένη υπενθύμιση να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στη μια πλευρά του δρόμου, για να διευκολύνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.