logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κλιμάκωση της παραβατικότητας στο Δήμο Διονύσου αποκαλύπτει, εκτός των άλλων, το χαμηλό επίπεδο αντίληψης για το πώς πρέπει να διοικείται μια σύγχρονη πόλη. Μετά την πρόσφατη επίθεση σε ένα 16χρονο, στον Άγιο Στέφανο, από άλλους εφήβους, το τελευταίο περιστατικό της αναγραφής συνθημάτων μίσους στο Γυμνάσιο Δροσιάς, μας εξόργισε.

Έλλειψη αστυνόμευσης, καμία φύλαξη των δημοσίων κτιρίων και σχολείων, έξαρση της παραβατικότητας, με όλες τις μορφές της. Τα απαράδεκτα μηνύματα προσβάλλουν όλους, τον πολιτικό πολιτισμό και τις ατομικές ελευθερίες. Ντροπή στα άτομα αυτά που καταστρέφουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, απειλώντας ζωές και θίγοντας υπολείψεις μαθητών. Ντροπή σε εκείνους που τους έμαθαν να συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Δεν πάει άλλο, όμως… Ο φασισμός εντός κι εκτός σχολείων είναι ΕΔΩ, έχει λάβει πια ανησυχητικές διαστάσεις η βία και οι εκφραστές της είναι γύρω μας. Η κατάσταση εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο, το αυγό του φιδιού άνοιξε και κλονίζει τους κατοίκους, τους γονείς, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς. Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ, σύσσωμοι οι σχολικοί σύλλογοι, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, οι διευθυντές των μονάδων, η διοίκηση του Δήμου, οι παρατάξεις  και φυσικά η Αστυνομία, να συνεργαστούν ώστε να παταχθεί ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η βία.