logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άγιος Στέφανος 3/2/2023

Για άλλη μια φορά, κατά την προσφιλή τους τακτική, τα φασιστοειδή λέρωσαν με συνθήματα μίσους τους τοίχους σχολείου! Αναπαράγοντας εμετικά συνθήματα και σύμβολα προσπαθούν να ενσταλάξουν το φασιστικό τους δηλητήριο στα μυαλά των μαθητών!

Τα σχολεία του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου και της Δροσιάς έχουν γίνει στόχος πολλές φορές από τα φασιστοειδή και τις συμμορίες που δουλεύουν νύχτα. Η επιλογή των σχολικών χώρων δεν είναι τυχαία, θέλουν να κερδίσουν τμήματα της νεολαίας με την ιδεολογία τους. Θέλουν να δημιουργήσουν τα νέα τάγματα εφόδου, τους νέους μελανοχίτωνες.

Έχουν σύμμαχο στην τακτική τους αυτή, της φτώχεια, την εξαθλίωση που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Πατάνε στο γεγονός της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που από την μία διαστρεβλώνει την ιστορία, εξισώνει τον Φασισμό με τον πραγματικό του εχθρό τον Κομμουνισμό, πολιτική που επιβάλλεται από και από την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά και από τα ντόπια αφεντικά.

Ταυτόχρονα παρατάει τους σχολικούς χώρους στην μοίρα τους, χωρίς αίθουσες, χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις, με σοβαρά προβλήματα, παράδειγμα το λύκειο Δροσιάς που πλημμύρισε στην τελευταία βροχή.

Τέλος ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή που δεν δίνει την ευκαιρία στα τμήματα αυτά της νεολαίας να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ΚΑΜΕΛΙΑΣ» που αντί να παραχωρήσει το κτίριο στην Ένωση γονέων για κέντρο πολιτισμού, την έχει παρατήσει στην μοίρα της να ερημώνει και να γίνεται στέκι ανομίας.

Καλούμε σύσσωμο το λαό της περιοχής, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές. Το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο δεν θα περάσει. Απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Θα μας βρουν όλους μαζί μπροστά τους.

Κομματική οργάνωση Διονύσου του ΚΚΕ

Οργανώσεις Διονύσου της ΚΝΕ