logo


Η πιο τρομακτική έκπληξη περίμενε καθηγητές και μαθητές σε όλα σχεδόν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Διονύσου όταν προσήλθαν για το μάθημα χτες το πρωί Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου: Οι τοίχοι των σχολείων στην Άνοιξη, το Διόνυσο, τον Άγ. Στέφανο, το Κρυονέρι, είχαν γεμίσει με συνθήματα μίσους και ναζιστικά σύμβολα- εκεί όμως που τα φασιστικά καλόπαιδα έβγαλαν όλο το μένος και το δηλητήριό τους ήταν το Γυμνάσιο της Δροσιάς: Συνθήματα που παρότρυναν τα παιδιά να δείρουν τους αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους συμμαθητές τους, συνθήματα να μαχαιρώσουν κάθε αντιφασίστα, βεβήλωση της μνήμης του δολοφονημένου από την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, αλλά και- πιο πίσω- του Άρη Βελουχιώτη, επαναφορά του χουντικού “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”. Και βέβαια σβάστικες. Παντού. Για να μην μείνει σε κανέναν η αμφιβολία για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την αυθαιρεσία και τη βία.

Η εκτίμηση πως ίσως η επίθεση αυτή στα σχολεία συνδέεται με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και μπλοκάρει τη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις βουλευτικές εκλογές, δεν φαίνεται καθόλου απίθανη.

Τα σχολεία θα βαφτούν άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα βγάλει ψήφισμα καταδίκης, μηνύσεις θα υποβληθούν κατά αγνώστων και όλοι θα δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός.

Αλλά το αυγό του φιδιού έσπασε και η δυσωδία του πλημμύρισε και την πόλη μας.