logo


Διόνυσος, 01/02/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Θέση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/01/2023

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, στη 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (31-1-2023), προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα ερωτήματα που θέσαμε για τη νέα υπηρεσία «δωρεάν τοποθέτησης κάδου 10κ.μ. για την συλλογή βιοαποδομήσιμων κατόπιν ραντεβού» .

Πέραν των λοιπών χαριτωμένων που ανέφερε και σύμφωνα με τις απαντήσεις του, αυτή η υπηρεσία ανατίθεται σε ιδιώτη και θα κοστίσει στο Δήμο από 127.400€ έως 191.100€ (σ.σ. με ΦΠΑ 157.976€ έως 236.964€). Δεν απαντήθηκε το εάν έχει προηγηθεί ειδική μελέτη σκοπιμότητας οικονομοτεχνική μελέτη, που να δικαιολογεί το αφήγημα της δημοτικής αρχής ότι, με αυτή τη μέθοδο «…επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και ο εξορθολογισμός της χρήσης πόρων και μέσων που διαθέτει ο Δήμος…».

Στην πρότασή μας να εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία για τα ογκώδη απορρίμματα, αντέτεινε ότι δεν προβλέπεται για τα μπάζα κάτι τέτοιο στον Κανονισμό Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου και θα προέκυπτε «αθέμιτος ανταγωνισμός για τις τοπικές επιχειρήσεις».

Μιας και μας παρέπεμψε στον σχετικό Κανονισμό, θα έπρεπε να γνωρίζει ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ότι στο άρθρο 8 προβλέπεται ότι μπάζα από επισκευαστικές εργασίες συγκεκριμένης ποσότητας, όπως και τα υπόλοιπα ογκώδη απορρίμματα του άρθρου 7, συλλέγονται με μέριμνα του Δήμου. Τουναντίον, στο ίδιο άρθρο 8 προβλέπεται ότι για τη διαδικασία απομάκρυνσης κηπαίων πέραν των 3κ.μ. χρεώνεται ο δημότης. Δηλαδή τι θα γίνεται με τα επιπλέον 7κ.μ. των κάδων; Για να εφαρμοστεί η νέα αυτή δωρεάν διαδικασία συλλογής των κηπαίων με περιφερόμενους κάδους των 10 κ.μ. δεν πρέπει να τροποποιηθεί πρώτα ο εν λόγω Κανονισμός; Τι ισχύει επιτέλους σε αυτόν το Δήμο της προχειρότητας και ανοργανωσιάς;

Νίκος Καρυστινός – Υπεύθυνα Παρών

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής της Παράταξης Νέος Διόνυσος