logo


Στην πορεία της ανέγερσης του Λυκείου Διονύσου, δίπλα στο Κλειστό της περιοχής, αναφέρθηκε με ερώτησή του στην πρόσφατη (31/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής των “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” Ν. Κλήμης. Υπενθυμίζεται πως το Λύκειο, μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου- και τα δυο, βιοκλιματικά- αλλά και το ΕΠΑΛ, είναι τα τρία σχολικά κτήρια που αυτή τη στιγμή χτίζονται στο Δήμο Διονύσου, μετά από πολύχρονες ενέργειες Κοινοτικών και Δημοτικών Αρχών.

Ειδικά για το Λύκειο Διονύσου, και απαντώντας στο συνάδελφό του, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε πως οι εργασίες στο σχολείο, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές κυρίως, συνεχίζονται κανονικά εντός του κτηρίου, ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά και το έργο της θερμοπρόσοψης αλλά και της εγκατάστασης της στέγης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του επιβλέποντα μηχανικού και των Κτηριακών Υποδομών (σ.σ. του φορέα που διαδέχθηκε τον παλιό Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων).

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στην περίπτωση του σχολείου ο ανάδοχος έκανε χρήση του δικαιώματος της εξάμηνης αργίας που του παρέχει ο νόμος, κι έτσι μεσολάβησε ένα διάστημα, κατά το οποίο ο εργολάβος είχε σταματήσει τις εργασίες λόγω της αύξησης στις τιμές των υλικών και της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά σε συνεννόηση με τις ΚΤΥΠ επανήλθε πριν από λίγες ημέρες.

Παραμένοντας στο μέτωπο των σχολείων, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης υπογράμμισε πως η ανακατασκευή του ΕΠΑΛ, στον κόμβο Αγ. Στεφάνου- Κρυονερίου, προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, τέτοιους που θεωρητικά τον Αύγουστο το έργο μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί. Μια αιτία αυτής της γοργής εξέλιξης ήταν και οι χαμηλές, ρεαλιστικές, εκπτώσεις που προσφέρθηκαν από τους δυο υποψήφιους αναδόχους στο σχετικό διαγωνισμό. Στόχος της Διοίκησης είναι το κτήριο να δοθεί σε χρήση με τη νέα σχολική χρονιά και εκεί να μεταφερθούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, για να εξυπηρετούν τους μαθητές τόσο του Δήμου Διονύσου όσο και του Δήμου Αχαρνών. Συνεπώς στο συγκρότημα Καργάκου, όπου επιπλέον στεγάζεται το 3ο Δημοτικό Διονύσου και το ΙΕΚ, αποδεσμεύονται αίθουσες, που ήδη εξετάζεται πώς θα αξιοποιηθούν.

Στενά συνδεδεμένη με τα παραπάνω είναι η ερώτηση που υπέβαλε στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Π. Πανάγος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για την τύχη του σχολικού συγκροτήματος, που πλέον αποτελεί ιδιοκτησία χρηματοδοτικού σχήματος. “Τι θα γίνει αν το σχήμα αυτό ζητήσει εκκένωση του συγκροτήματος;”, ρώτησε πιο συγκεκριμένα ο κ. Πανάγος. “Το κτήριο είναι του Δήμου Διονύσου και το μέλλον του το αποφασίζει η Σχολική Επιτροπή και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του και τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας”, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σταματήσει η προσπάθεια αγοράς του κτηρίου από το Δήμο.

Όσο, τέλος, για το 1ο Δημοτικό Κρυονερίου, είναι το δεύτερο έργο που προχωρεί επίσης πολύ γρήγορα, με τις τοιχοποιίες να είναι σε εξέλιξη.