logo


«Είναι κρίμα- και φέρουμε όλοι ευθύνη- να απομακρύνονται από την ενασχόληση με τα κοινά νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς». Στην παραπάνω φράση συμπυκνώνεται το νόημα των τοποθετήσεων όσων δημοτικών συμβούλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιανουαρίου, σχολίασαν την παραίτηση της ανεξάρτητης Μ. Στυλιανού από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου πριν από λίγες ημέρες, την οποία και επισήμως ανακοίνωσε στο Σώμα ο Πρόεδρος Θ. Κρητικός.

Η δήλωση παραίτησης της κ. Στυλιανού ήταν εξαιρετικά λιτή- μόλις μια πρόταση- και, απευθυνόμενη προς το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση αποχώρησής της από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

Τις ευχαριστίες του προς τη συνάδελφο που παραιτήθηκε απηύθυνε αμέσως μετά ο Δήμαρχος, ενώ τη λύπη του για το γεγονός εξέφρασε ο επικεφαλής του “Εύπολι” Κ. Κουριδάκης, υπογραμμίζοντας και την ευθύνη όλων για την απομείωση του Δημοτικού Συμβουλίου από νέους, επιστήμονες, επαγγελματίες, που μπορούν να προσφέρουν αλλά επιλέγουν να μην συνεχίσουν στο δρόμο της τοπικής πολιτικής.

Ο ίδιος, αλλά και ο Ν. Κλήμης από τους “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”, αναφέρθηκαν επιπλέον και στο ζήτημα της αποκατάστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην πλήρη σύνθεσή του των 41 μελών, αν και η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία του με αριθμό μελών ίσο με την εξασφάλιση της απαρτίας, εν προκειμένω με 21 δημοτικούς συμβούλους.

Στη θέση της κ. Στυλιανού θα έρθει επιλαχών υποψήφιος από την Κοινότητα Άνοιξης, με το ψηφοδέλτιο της μείζονος μειοψηφίας των Ανοιχτών Οριζόντων, μια που- υπενθυμίζεται- η παραιτηθείσα σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο αυτό εξελέγη το 2019. Η κρούση, στον πρώτο επιλαχόντα Β. Κοκμοτό, πρώην Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Διοίκηση Ζαμάνη, δεν έφερε αποτέλεσμα, σχετική μάλιστα διευκρινιστική δήλωση για τους λόγους που τον οδήγησαν να αρνηθεί, ανάρτησε στο Facebook o πρώην Αντιδήμαρχος.

Τη θέση της κ. Στυλιανού δέχθηκε τελικά να καταλάβει ο Δ. Κωστάκης, που επιστρέφει στα έδρανα μια που ήταν δημοτικός σύμβουλος επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μέλος τότε της Οικονομικής Επιτροπής, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου στη Δροσιά.

Ο κ. Κωστάκης είναι αντιστράτηγος ε.α.  της Ελληνικής Αστυνομίας και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοικος Άνοιξης από το 1987.