logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση Νίκου Καρυστινού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/01/2023

Στην 2η συνεδρίαση (31/01/2023) του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Νίκος Καρυστινός έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις και έθεσε ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

1. Αναφορικά με το Χριστουγεννιάτικο χωριό και τις εορταστικές εκδηλώσεις τόνισε ότι είναι αναγκαίο πέρα από την επιτυχή διοργάνωση να γίνει γνωστός και ο οικονομικός απολογισμός. Στην επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να κατατεθούν οικονομικά στοιχεία.

2. Υπενθύμισε την πρόταση που είχε ήδη καταθέσει δημοσίως με δήλωση του να μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για Λατομεία και Δασικό – Οικιστικό. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία απάντηση και, ως εκ τούτου, δεκάδες πολίτες θα στερηθούν του δημοκρατικού δικαιώματος άμεσης ενημέρωσης.

3. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν σχολικά συγκροτήματα λόγω διακοπής ρεύματος και επεσήμανε την ανάγκη να εκπονηθούν τεχνικές μελέτες για ασφαλή εγκατάσταση γεννητριών, όποτε υπάρξει σχετική ανάγκη.

4. Αναφέρθηκε στην ομόφωνη πρόταση – απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Διονύσου για την απρόσκοπτη λειτουργία της πρότυπης δημοτικής βιβλιοθήκης, με την οποία ζητήθηκε ο ορισμός της κας Χριστίνας Γιαννέτου, μέχρι πρότινος υπεύθυνης, ως ειδικής σύμβουλου συνεργάτιδας του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει για την συγκεκριμένη πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

5. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που σχετίζονται με την πρόσληψη των συμβούλων συνεργατών του Δημάρχου για να τον διευκολύνουν στο έργο του και τόνισε με έμφαση ότι είναι απολύτως αναγκαίο να λογοδοτούν για το έργο που επιτελούν και τα αποτελέσματα που προκύπτουν.

6. Με αφορμή την αναίτια επιθετική τοποθέτηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου στην πρόσφατη δήλωσή μας για την λειτουργίας της νέας υπηρεσίας συλλογής βιοαποδομήσιμων υλικών, ο κ. Καρυστινός ζήτησε δυο φορές τον λόγο επί προσωπικού αλλά ο Πρόεδρος το αρνήθηκε με τρόπο που δεν ήταν δεοντολογικά αποδεκτός. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει ξεχωριστή αναλυτική δήλωση.

Νέος Διόνυσος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

E-mail: info@neosdionysos.gr