logo


Στις 8.30 το πρωί και με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η 4η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, ακριβώς στην εκπνοή του μήνα, στις 31 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στα 15 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται και η μερική ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στον καθορισμό των δημοτικών τελών ύδρευσης, ειδικά στο κομμάτι της που καθορίζει το ύψος του παγίου τέλους των 16 ευρώ. Η ακύρωση αυτή μόνο έκπληξη προξενεί, μια που το συγκεκριμένο τέλος παραμένει αναλλοίωτο τα πέντε, τουλάχιστον, τελευταία χρόνια (σ.σ. μπορεί και περισσότερα, αλλά το αρχείο αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, μετά και από την πρόσφατη αναμόρφωση της επίσημης ιστοσελίδας του, δεν είναι ακόμη επισκέψιμο…).

*Επιπλέον, άγονος απέβη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την υπηρεσία ταφών- εκταφών στα Κοιμητήρια του Δήμου Διονύσου, προϋπολογισμού 148.550 ευρώ,  μα που δεν υποβλήθηκε καμιά προσφορά, οπότε η Οικονομική Επιτροπή καλείται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Τσουδερό να τον επαναπροκηρύξει με την ίδια μελέτη, τους ίδιους όρους και τον ίδιο προϋπολογισμό.

*Στις 200.000 ευρώ, μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης του 50%, ανέρχεται ο προϋπολογισμός για  την πηρεσίας συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων και δεξαμενών πόσιμου νερού του Δήμου Διονύσου. Στο σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό προσήλθε μόνον ένας ενδιαφερόμενος, που προς το παρόν ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος.

*Το δικαίωμα προαίρεσης, ύψους 412.000 ευρώ, θέλει να ενεργοποιήσει ο Δήμος Διονύσου και στην περίπτωση της προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών, που απορρέει από τη σχετική σύμβαση του 2021. Η σύμβαση εκείνη, με τον τότε ανάδοχο, ανερχόταν σε ποσόν άνω των 820.000 ευρώ, ενώ το δικαίωμα προαίρεσης στο 50% του συνολικού ποσού.

*Τέλος, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γ. Κριεμάδη ζητεί από την Οικονομική Επιτροπή την εξειδίκευση πίστωσης για τη μετάβαση ανασφάλιστων γυναικών του Δήμου στο Κέντρο Μαστού, στα Πατήσια, για μαστογραφία. Για τις ανάγκες αυτής της δράσης, που συνδιοργανώνει η Αντιδημαρχία , το ΚΕΠ Υγείας, ο Σύλλογος Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγ. Ανάργυροι και το ΕΔΔΥΠΠΥ, θα χρησιμοποιηθεί ένα πούλμαν, στο πλαίσιο σχετικής ετήσιας σύμβασης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, TMHMATA: B’: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤ’ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ” με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισμού 83.886,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού και Οικονομικών Καταστάσεων από 1/1/2019 έως 31/12/2019.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Υπηρεσία Ταφών – Εκταφών στα Κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού 148.552,00€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης και Επισκευής ΗλεκτροΜηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και Δεξαμενών Πόσιμου Ύδατος του Δήμου Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 200.322€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και Δικαιώματος Προαίρεσης. και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Απόστολου Βλάχου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Θεοδώρας Μελέτη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 7ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Παναγιώτας Χανιώτη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 22783/12.07.2021 σύμβασης προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών, σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Καθορισμός Τελών Ύδρευσης έτους 2023 κατόπιν της μερικής ακύρωσης της με αρ.: 102/2022 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Ο.Ε. 592/2022) του Δήμου Διονύσου, από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για μεταφορά ανασφάλιστων δημοτών γυναικών προς κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το »ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ: για ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Διονύσου (Λεωφόρος Κρυονερίου 3, Κρυονέρι), δύο (2) τηλεοράσεις 55’’ και τρία (3) τάμπλετ. Το κόστος των ειδών εκτιμάται στα 2.300 ευρώ (αξία προ Φ.Π.Α.).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 15ο: Συμπλήρωση της αριθ. 23/16-1-2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.