logo


Με ανανεωμένη ιστοσελίδα εμφανίζεται πλέον στο διαδίκτυο Δήμος Διονύσου. Η οποία, όπως επισημαίνεται εξαρχής, βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και αναβαθμίζεται διαρκώς.

Στο μεταξύ:

*Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμιά παραπομπή στις παλαιότερες ιστοσελίδες, ώστε όποιος θέλει, να μπορεί να ανατρέχει σε παλαιότερες αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Η αναζήτηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για παράδειγμα, εμφανίζει αποφάσεις από το 2019 και προς τα πίσω- και όχι όλες.

*Δεν εμφανίζεται πουθενά, έστω και ως τίτλος, το Βήμα των Παρατάξεων, που υπήρχε στο παλιό site αλλά ουδέποτε ενεργοποιήθηκε, αν και υπήρξε ρητή και γραπτή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής από τον Απρίλιο του 2021 με επιστολή τού Δημάρχου προς τις παρατάξεις. Οι τελευταίες, πάντως, αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην επιστολή αυτή, όπου τους ζητούνταν στοιχεία επικοινωνίας και ενεργοί σύνδεσμοι στο διαδίκτυο «προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου και άλλες ενημερώσεις».

*Εντοπίζονται εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη. Και αν παρεισφρύουν σε τόσο λίγο υλικό, τότε τι θα γίνει όσο η ιστοσελίδα εμπλουτίζεται…   

*Η νέα, πιλοτική, διάρθρωση, είναι άκρως δυσλειτουργική και δύσκολη στην πλοήγηση. Η αρχική σελίδα, για παράδειγμα, ξεκινάει με πληροφορίες για τον καιρό, συνεχίζει με πληροφορίες για την καθαριότητα, τον αθλητισμό στην πόλη, την πολιτική προστασία και τον πολιτισμό, όπου μάλιστα εμφανίζεται και μια Αίτηση για Παλλήνη(;), άγνωστο για ποιο λόγο και αδιευκρίνιστο σε τι αφορά, ενώ ακολουθούν ανακατεμένα Δελτία Τύπου, ανακοινώσεις εκδηλώσεων, καθώς και ανακοινώσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

*Σε μια, τέλος, περίπτωση, στο κεφάλαιο Επιχειρήσεις, αυτό που εμφανίζεται είναι οι αιτήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πολεοδομίας, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ακόμη και του Πρωτόκολλου.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου πραγματοποιήθηκε τον 2019 και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Τριάμιση χρόνια αργότερα αναβαθμίζεται και πάλι- αλλά μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, που προς το παρόν είναι απογοητευτικό.