logo


Την άθλια κατάσταση στο Λύκειο Δροσιάς μετά την χθεσινή έντονη βροχόπτωση, καθώς πλημμύρισε ένα από τα σύγχρονα σχολικά κτήρια (μόνο για φωτογραφίες), είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σήμερα κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε και φυσικά να συζητήσουμε αναλυτικά τα αίτια με τον Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια. Σε αίθουσες «πισίνες»,  νερό να στάζει από την οροφή στα κεφάλια των μαθητών, διακοπή ρεύματος για να αποφευχθούν τα χειρότερα, μάθημα δεν γίνεται.

Για άλλη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και της περιουσίας δημόσιας και ιδιωτικής αλλά και διαρκούς συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Η πολυδιαφημιζόμενη προγραμματική σύμβαση των 5 εκ. της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου όπως μας επισημάνθηκε πολύ απέχει, ως προς το είδος και πλήθος των έργων, από τις πραγματικές ανάγκες και αιτίες που οδήγησαν στο να πλημμυρίσει το εν λόγω σχολείο.

Και όλα αυτά ενώ έχουν γνωστοποιηθεί εγγράφως και επανειλημμένα στο Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, που σκοπίμως δεν λαμβάνονται υπόψη και κυρίως αποκρύπτονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Άραγε ποιος έχει την ευθύνη;;;

Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή επικαλούνται τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και την ίδια ώρα κρύβουν τη «γύμνια» του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, την ανυπαρξία πρόληψης και προετοιμασίας, χρεώνοντας τα πάντα σε αυτούς που μόνιμα «πληρώνουν το μάρμαρο».

Όμως αυτό το συνεχιζόμενο «έγκλημα» δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, αλλά της πολιτικής όλων διαχρονικά διοικήσεων του Δήμου, που αντιμετωπίζουν την πρόληψη ως κόστος και τις υποδομές αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης ως έργα «μη επιλέξιμα», σύμφωνα και με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, γιατί αυτά δεν έχουν άμεσο κέρδος για κάθε είδους επιχειρηματικές συμπράξεις Δήμου και Ιδιωτών.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, που με ιδιαίτερη ικανότητα εξασφαλίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα συμφέροντα των ημέτερων, όταν πρόκειται να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του λαού εμφανίζονται «επιλεκτικά ανήμποροι». Όταν μάλιστα επαίρονται για χρήματα που εξασφάλισαν για έργα στο Δήμο αλλά δυστυχώς αυτά τα χρήματα δεν αφορούν τα σχολεία μας και τις λαϊκές ανάγκες.

Φτάνει πια! Οι δημότες δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κοροϊδία! Οι μαθητές δεν πάνε στο σχολείο για να μάθουν «κανό-καγιάκ» αλλά να μορφωθούν όπως τους αξίζει εν έτει 2023!

Απαιτούμε τώρα,

  • Άμεση Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των μαθητών και των σχολείων.
  • Κυβέρνηση και δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε ανακαίνιση και αναβάθμιση όλων των σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων!
  • Πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος