logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 27/01/2023

ΘΕΜΑ: Το Outsourcing της Αναδάσωσης και τα Λατομεία

Το καλό νέο της ημέρας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Δήμαρχος Διονύσου, είναι ότι θα φυτευτούν 35.000 δένδρα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο σε έκταση 500 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η δράση είναι χορηγία της εταιρίας «Παπαστράτος» που υλοποιεί η Ομάδα «Σύμπραξις», με εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δασαρχείου.

Όλα καλά, αλλά τι γίνεται με την αναδάσωση της περιαστικής καμένης δασικής έκτασης σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο (7/2021) και Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο (8/2021); Άλλο ένα δείγμα της άβουλης και αναποτελεσματικής σε θέματα περιβάλλοντος δημοτικής αρχής, που οι πρωτοβουλίες της περιορίζονται σε εξαγγελίες και φωτογραφίες για δημόσιες σχέσεις, περιμένοντας την υλοποίηση από τρίτους.

Το άλλο θετικό βέβαια της ανακοίνωσης είναι η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, ότι το ζήτημα των νέων αδειών λατομικών ζωνών έχει τελειώσει για την περιοχή μας και το Πεντελικό Όρος.

Κατ’ αρχήν μας ικανοποιεί η δήλωση του κ. Υπουργού και αναμένουμε όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις, (π.χ. να ανακληθούν οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να εκδοθεί Απόφαση για κατάργηση των Λατομικών Ζωνών) για να μη διατηρήσουμε την εύλογη υποψία μας, ότι όλα γίνονται προεκλογικά και αιφνιδίως για προσωπικούς λόγους.

Αναμένουμε γραπτή δήλωση του κ. Υπουργού. Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς ολιγώρησε για μεγάλο διάστημα και δεν εφάρμοσε άμεσα της ομόφωνες αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Οψόμεθα!

Νέος Διόνυσος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

E -m a i l: i n f o @ n e o s d i o n y s o s . g r