logo


Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η απεργία- αποχή των μηχανικών που υπηρετούν στις υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων της χώρας, ανάμεσά τους και του Δήμου Διονύσου. Κεντρικά αιτήματα στην κινητοποίησή τους, που ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου, είναι η στελέχωση των ΥΔΟΜ και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Στην εξαγγελία της απεργίας – αποχής οι μηχανικοί των Δήμων κατήγγειλαν τις επί 12 χρόνια συνεχόμενες παρατάσεις για την διοικητική υποστήριξη από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους Δήμους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα λειτουργίας των ΥΔΟΜ δεν λύθηκε.

Το ΥΠΕΣ και ο υπουργός Μ. Βορίδης επέλεξε να απαντήσει με αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τριών Πανελλήνιων Ομοσπονδιών (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ), ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία – αποχή ως παράνομη και καταχρηστική με ταυτόχρονη απαγόρευση των τριών Ομοσπονδιών να προκηρύξουν στο μέλλον απεργιακή κινητοποίηση με τα ίδια αιτήματα! Η αγωγή εκδικάστηκε χθες, 25 Ιανουαρίου και αναμένεται σήμερα να εκδοθεί η απόφαση.

Σημειώνεται πως στην ΥΔΟΜ του Δήμου Διονύσου, που ιδρύθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 (σ.σ. μέχρι τότε η πόλη εξυπηρετείτο από την Πολεοδομία Καπανδριτίου) υπηρετούν σήμερα 4 μηχανικοί και τρεις υπάλληλοι για γραμματειακή υποστήριξη, στελέχωση που θεωρείται γενικά ικανοποιητική, αν και ευκτέα είναι η πρόσληψη και ενός τοπογράφου μηχανικού.