logo


Δυο επιστολές, στις 20 Δεκεμβρίου και στις 23 Ιανουαρίου, απέστειλε στο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη η παράταξη Νέος Διόνυσος και ο επικεφαλής της Ν. Καρυστινός, ζητώντας ευρεία σύσκεψη για το οικιστικό- δασικό πρόβλημα του Δήμου, που έρχεται επιτακτικό στην επικαιρότητα, μια που συμβασιοποιείται η μελέτη για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το σύνολο της πόλης, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, η πρώτη επιστολή δεν έτυχε καμιάς απάντησης, γι’ αυτό και η παράταξη επανέρχεται «για να διευκρινιστούν ασαφή ή αντιφατικά σημεία στον χειρισμό τού θέματος που απασχολεί πολύ μεγάλο πλήθος οικογενειών»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δασικό – Οικιστικό: Μια Αιώνια Εκκρεμότητα!

ΣΧΕΤ: Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο της 20 Δεκεμβρίου 2022

Σε προγενέστερη (20/12/2022) αναλυτική επιστολή τού υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Καρυστινού για το κρίσιμο θέμα τού δασικού-οικιστικού, προς τον Δήμαρχο Διονύσου, η οποία δεν έτυχε κάποιας απάντησης, προτάθηκε με έμφαση να συγκληθεί μια ευρεία σύσκεψη με την παρουσία και των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, για να διευκρινιστούν ασαφή ή αντιφατικά σημεία στον χειρισμό τού θέματος που απασχολεί πολύ μεγάλο πλήθος οικογενειών.

Στην προτεινόμενη σύσκεψη η παράταξη Νέος Διόνυσος είχε, και πάντα θα έχει, την πρόθεση να συμμετάσχει με εποικοδομητική διάθεση και προτάσεις, για να αποφευχθούν αδιέξοδα και μελλοντικές εμπλοκές που διαιωνίζουν τη μη επίλυση του προβλήματος.

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή τής 20ής Δεκεμβρίου, για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να διαμορφώσει ιδίαν άποψη για τις επισημάνσεις και τον προβληματισμό που έχουμε καταθέσει.

Ο επικεφαλής τής Παράταξης Νέος Διόνυσος Νίκος Καρυστινός επανήλθε (23/01/2023) με υπενθυμιστική επιστολή προς τον Δήμαρχο, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη να διευκρινιστούν πλήρως οι συνέργειες και οι χρονικές προτεραιότητες ανάμεσα σε δυο μελετητικές προσεγγίσεις, οι οποίες δεν είναι καλά συγχρονισμένες, ούτε χρονικά ούτε ουσιαστικά. Η μία προσέγγιση αφορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) και η άλλη τις Αυτοτελείς Μελέτες (ΑΜ).

Υπενθυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή ότι η πολυδιαφημιζόμενη σύσκεψη του περασμένου Οκτωβρίου με το αρμόδιο Υπουργείο και την Κεντρική Διοίκηση, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει πραγματοποιηθεί, αν και έχουν περάσει πολλοί μήνες.

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα και την υπενθυμιστική επιστολή, ώστε οι πολίτες να σχηματίσουν σαφέστερη εικόνα των ενεργειών τής Παράταξης Νέος Διόνυσος να συμβάλλει στη ριζική αντιμετώπιση ενός μεγάλου, για την κοινωνία μας, προβλήματος.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά, ότι σταθερός μας αντίπαλος δεν είναι κανείς άλλος παρά μόνο τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης μας.

Νέος Διόνυσος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

E-mail: info@neosdionysos.gr