logo


Πέντε τα θέματα για το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, που θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά μέσα στο 2023 την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη μία το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο τοπικός σύμβουλος Λ. Γεωργοκίτσος, μια που ο Τ. Μπάσης αναρρώνει μετά από πρόβλημα υγείας. Εκτός από τα καθιερωμένα θέματα σχετικά με τις παρατάσεις ταφών, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει ακόμη τη συζήτηση για:

*Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά και από την πρόσφατη παραίτηση της Χ. Γιαννέτου. Στην εισήγηση, που υπογράφει η τοπική σύμβουλος Δ. Ιατρού, τονίζεται η συνεισφορά τόσο της κ. Γιαννέτου, όσο και της Βιβλιοθήκης στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Ζητείται επιπλέον η διευκρίνιση των λόγων που οδήγησαν την “ψυχή της Βιβλιοθήκης” σε παραίτηση, η διασφάλιση της συνέχισης των προγραμμάτων και των δράσεων, αλλά και η μόνιμη και σταθερή λύση για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, που μέχρι σήμερα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Στη σχετική συζήτηση προσκεκλημένη είναι και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης Σ. Κατσίγιαννη.

*Η κ. Ιατρού υπογράφει την εισήγηση και για το δεύτερο θέμα, που αφορά στη βιωσιμότητα της χορωδίας ΣΕΜΕΛΗ, η οποία- με 40 μέλη- αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά και τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για μια ενιαία Χορωδία του Δήμου Διονύσου.

*Τα δυο επόμενα υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης και είναι σχετικά με την εναπόθεση προϊόντων εκσκαφών, αφενός από τον ΑΚΤΟΡΑ της αποχέτευσης στη θέση Πηγαδάκι, και αφετέρου από διάφορους ασυνείδητους σε χώρο απέναντι από την Κοινότητα, που έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη χωματερή, δίνοντας στους δημότες ένα κάκιστο παράδειγμα. Τα δυο θέματα μόνο άγνωστα δεν είναι στο Τοπικό Συμβούλιο, αλλά και στη Δημοτική Αρχή, μια που συνοδεύονται το μεν πρώτο από τρεις (3) σχετικές αποφάσεις του 2020 και του 2022, ενώ το δεύτερο από αίτημα του 2022- χωρίς μέχρι στιγμής καμιά ανταπόκριση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Θέματα που αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Θέμα 2ο: Χορωδία Διονύσου ΣΕΜΕΛΗ

Θέμα 3ο: Απομάκρυνση μπάζων από τη θέση Πηγαδάκι της εταιρείας ΑΚΤΩΡ.

Θέμα 4ο: Απομάκρυνση μπάζων και υπολειμμάτων από εκσκαφές απέναντι από την Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 5ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής.