logo


Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, με κοινοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χ. Μπακούρο, απευθύνει ο «Νέος Διόνυσος» και ο επικεφαλής του και υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Καρυστινός, για την αξιολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE και με μια εποικοδομητική πρόταση συνεργασίας: Εξειδικευμένα στελέχη της παράταξης να διαπιστώσουν τις δυσλειτουργίες στο χειρισμό του NOVOVILLE και να τις επισημάνουν, στη συνέχεια, στην εταιρεία διαχείρισης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά:

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της πλατφόρμας Novoville

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

όπως πιθανώς έχει πέσει στην αντίληψή σας (είτε άμεσα είτε κατόπιν υπηρεσιακής ενημέρωσης), πολλοί δημότες αναρτούν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικριτικά σχόλια σχετικά με την πρόοδο του Δήμου μας στον τομέα τής ψηφιακής διακυβέρνησης. Ισχυρίζονται συγκεκριμένα ότι, παρόλο που καταχωρούν ηλεκτρονικά αιτήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Novoville, τα αιτήματα αυτά παραμένουν εκκρεμή και σπανίως ικανοποιούνται.

Οι διαμαρτυρίες των δημοτών είναι έντονες – πιθανότατα δικαιολογημένες – και σκιαγραφούν μια αρνητική εικόνα για το Δήμο στον τομέα τής ψηφιακής διακυβέρνησης και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Η υστέρηση αυτή επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, και από τις πληροφορίες που καταγράφονται στην επίσημη κυβερνητική πύλη «gov.gr», αφού στη λίστα με τους 136 Δήμους, που παρέχουν την ηλεκτρονική δυνατότητα υποβολής αίτησης για 11 πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου / ληξιαρχείου, ο Δήμος Διονύσου λάμπει δια της απουσίας του.

Κύριε Δήμαρχε,

Η απογοητευτική αυτή εικόνα πρέπει άμεσα να αντιστραφεί. Ο Νέος Διόνυσος, με τα εξειδικευμένα προς τούτο στελέχη του (τον ομότιμο Καθηγητή Πληροφορικής ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη και τον τεχνικό δικτύων κ. Κομνηνό Γαρύφαλο), μπορεί από τώρα να βοηθήσει. Σας ζητούμε μόνο να μας γνωστοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στα ανωνυμοποιημένα στατιστικά -2- που συγκεντρώνονται στη θεματική ενότητα της εφαρμογής «πίνακας ελέγχου». Με αυτόν τον τρόπο, τα επιστημονικά και τεχνικά στελέχη τής παράταξής μας θα μπορέσουν να αξιολογήσουν αντικειμενικώς, σε ποιο βαθμό οι υπηρεσίες τού Δήμου αξιοποιούν την εφαρμογή και όπου δεν την αξιοποιούν, να εντοπίσουν τις σχετικές δυσλειτουργίες.

Ακολούθως, σε συνάντηση συνεργασίας, που θα οργανώσει η δημοτική αρχή με τους υπηρεσιακά εμπλεκόμενους στην υποστήριξη της πλατφόρμας και εκπροσώπους τής εταιρείας, η παράταξή μας θα θέσει υπόψη όλων τα ευρήματα της δικής μας αξιολόγησης και θα αναζητήσουμε από κοινού τρόπους θεραπείας.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Νέος Διόνυσος δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Αντιθέτως, αντιμετωπίζει κάθε θέμα που αφορά το σύνολο των Διονυσιωτών, με σοβαρότητα, ευθύνη και διάθεση συνεισφοράς.

Υπό το πρίσμα αυτό, εκτιμούμε ότι δε θα αρνηθείτε τις εποικοδομητικές μας προτάσεις και θα δώσετε εντολή να μας επιτραπεί η πρόσβαση στα αναγκαία στοιχεία τής ηλεκτρονικής εφαρμογής Novoville.

Η κοινή σύσκεψη, που ακολούθως θα οργανώσετε για την ανάλυση των ευρημάτων τής επιστημονικής αξιολόγησης, θα οδηγήσει – να είστε βέβαιος – σε χρήσιμα συμπεράσματα και θα δρομολογήσει λύσεις σε προβλήματα πολλών δημοτών, πράγμα που στο κάτω κάτω όλοι επιθυμούμε.

Μετά τιμής

Νίκος Καρυστινός – Υπεύθυνα Παρών

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής της Παράταξης Νέος Διόνυσος