logo


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της χώρας, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα στο Δήμο Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης. Παράλληλα, και ειδικά στο Δήμο Διονύσου, στις 11 το πρωί, τα δυο Σωματεία εργαζομένων καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό Δημαρχείο, στον Άγ. Στέφανο, με οικονομικά και άλλα αιτήματα.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός στο Ξυλόκαστρο, 4 παρατάξεις της μειοψηφίας με χθεσινή επιστολή τους  ζητούσαν την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα 17/1 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα απέχουν «καθώς δεν θέλουμε να γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός«:

Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα,

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρακολουθεί αμέτοχο τις εξελίξεις απαξίωσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της ειδικά όταν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται, κάτω από τέτοιες συνθήκες, ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας.

Η εξαγγελία της απεργίας στις 17-01-2023 της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, αφενός σε ένδειξη τιμής με την αναβολή του αυριανού μας ΔΣ για την άτυχη 45χρονη εργαζόμενη και μητέρα του Δήμου Ξυλοκάστρου και αφετέρου στον αγώνα τους, για καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Σε περίπτωση, που δεν αναβληθεί η αυριανή συνεδρίαση, σας ενημερώνουμε ότι οι Παρατάξεις μας (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών, Λαϊκή Συσπείρωση και Μαζί για το Διόνυσο) δεν θα συμμετέχουν, τιμώντας μόνες τους, με την στάση τους αυτή, τους εργαζομένους μας και στηρίζοντας όσους θέλουν να συμμετέχουν στην απεργία καθώς δεν θέλουμε να γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Κατ’ εξουσιοδότηση των Επικεφαλής

Δ. Ζαμάνης, Κ. Κουριδάκης, Τ. Παντελόγλου και Ν. Κλήμης

Παναγιώτης Πανάγος

Δημοτικός Σύμβουλος

Τα παραπάνω οδήγησαν τη Διοίκηση στην αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30 το βράδυ.

Η συνεδρίαση, πρώτη για το 2023 και με την ίδια Ημερήσια Διάταξη των 4 θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 6 το βράδυ:

Θ Ε Μ Α: «Αναβολή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΣΧΕΤ: α) Το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010.

β) Το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006(Δ.Κ.Κ.)

γ) Το άρθρο 3 παρ.7 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισθείσα για την Τρίτη 17-1-23 01η /2023 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλεται λόγω της προκηρυχθείσας πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, για την Τετάρτη 18/01/23 και ώρα 18:00

O Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κρητικός Αθανάσιος