logo


Η αποδοχή της χρηματοδότησης 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για δράσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Διονύσου, περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη των 18 θεμάτων, για τα οποία θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 5.30 το απόγευμα. Όπως είχαν αναφέρει σε παλαιότερη ερώτηση της Οδού Διονύσου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης, η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του κονδυλίου των 355 εκατομμυρίων ευρώ που δίδεται στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας από το ΥΠΕΣ, για την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κύριο βάρος του έργου θα πέσει στην Κοινότητα Διονύσου, με την ασφαλτόστρωση του συνόλου των δρόμων στο κομμάτι ανάμεσα στη Μητρ. Κυδωνιών και την Καΐρη μέχρι τα όρια της Ροδόπολης και δεξιά μέχρι και τα Λατομεία. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κριεμάδη, οι δράσεις στοχεύουν “στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω γενικευμένης βελτίωσης απορροής ομβρίων προς τους τελικούς αποδέκτες (φρεάτια απορροής ομβρίων), αλλά και μέσω της βέλτιστης εφαρμογής «ιδανικών» -κατά το δυνατό- επικλίσεων στις διατομές του οδοστρώματος, για την βέλτιστη επιφανειακή απορροή ομβρίων υδάτων σε συνθήκες έντονου υετού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Με τη νέα ασφαλτόστρωση που θα πραγματοποιηθεί θα εξασφαλίζεται η φυσική απορροή με ελαχιστοποίηση του κινδύνου εισροής υδάτων και υγρασίας στις κατοικίες και ιδιοκτησίες που βρίσκονται εκατέρωθεν”. Εκτός από την αποδοχή της παραπάνω χρηματοδότησης, η Οικονομική Επιτροπή καλείται επιπλέον να εγκρίνει την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2023, στον οποίο δεν είχε εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, αφού η ένταξη του έργου στη χρηματοδότηση έγινε μετά τη σύνταξη του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

*Την πρόσληψη ειδικού ένστολου προσωπικού για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, μετά και από τον πρόσφατο, του 2022, νόμο του ΥΠΕΣ, που δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα κάλυψης θέσεων ένστολου προσωπικού κατηγοριών ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ του εν λόγω κλάδου, οι οποίες θα πληρωθούν κατόπιν προκήρυξης και ειδικής εκπαίδευσης των επιτυχόντων. Οι προτεινόμενες προς κάλυψη θέσεις για το Δήμο Διονύσου είναι δυο δημοτικοί αστυνόμοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), δυο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και τρεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ το σύνολο των κενών θέσεων, με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών είναι δώδεκα. Οι δαπάνες μισθοδοσίας θα καλυφθούν από ίδιους πόρους, ενώ το αίτημα του Δήμου πρέπει να αναρτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

*Σε δυο διαδραστικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά, προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Διονύσου, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Σ. Κατσίγιαννη. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για εκδηλώσεις που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σε θέματα υγιεινής διατροφής, οικογενειακών δεσμών και αγάπης για τη φύση. Η πρώτη εκδήλωση, στις 12 Φεβρουαρίου, με το βιβλίο “Το χρυσαφένιο κουκούτσι” απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου, ενώ η δεύτερη, στις 11 Μαρτίου με τα βιβλία “Πρόσεχε τι εύχεσαι” και “Φάρος” σε μαθητές Δημοτικού. Και οι δυο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Διονύσου, ενώ τα βιβλία έχει γράψει ο συγγραφέας Π. Δημητρόπουλος.

*Τέλος, την επικαιροποίηση δυο παλαιότερων αποφάσεών της- για έναν και 24 αντιστοίχως εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) – καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή. Στην πρώτη περίπτωση εργαζόμενος που απασχολείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, ζητεί την αναγνώριση των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ως μία ενιαία εξαρτημένη σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Στη δεύτερη περίπτωση οι 24 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, καλύπτοντας στην περίπτωση αυτή πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η επικαιροποίηση, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δ. Ράικο, ζητείται από τους δικηγόρους των εργαζομένων, λόγω συνεχών αναβολών στην εκδίκαση των εν λόγω υποθέσεων.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού Νο2 οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη για την «Προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος». (αρ. πρωτ.879/11-01-2023)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 6204/03.03.2021 σύμβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016. (αρ. πρωτ. 811/10-01-2023).

ΘΕΜΑ 3ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ». (αρ. πρωτ. 40984/29-12-2022)

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: α.Αποδοχή Χρηματοδότησης ποσού 2.800.000 ευρώ για την Πράξη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» β. Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2023.

ΘΕΜΑ 5ο: Καθορισμός ημερομηνίας διαγωνισμού, έγκριση των όρων της δημοπρασίας, έγκριση των τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Προγραμματισμός προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων παρουσίασης παιδικών βιβλίων των εκδόσεων “Ελληνοεκδοτική”. (αρ. πρωτ.1019/12-01-2023)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.566/9-01-2023)

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ. 361/4-1-2023)

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “RECYCOM” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.41002/29-12- 22)

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Δωροεπιταγές από το σουπερμάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για ενίσχυση δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.41006/29-12-2022).

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.40738/27-12-2022)

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.40732/27-12-2022)

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (αρ. πρωτ.40870/28-12-2022)

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΠΟΛ. ΟΡΓΑΝΩΝ

ΘΕΜΑ 15ο: Ακύρωση της 615/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής λόγω εκ παραδρομής λανθασμένης εισαγωγής της εισήγησης στην 54η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.( αρ. πρωτ. 930/11-1-23)

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 16ο: Σημείωμα περί μη άσκησης ενδίκου μέσου κατά απόφασης αποζημίωσης. (αρ. πρωτ. 802/10-01-2023)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: Επικαιροποίηση της 247/2022 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 18ο: Επικαιροποίηση της 202/2022 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.