logo


Πριν από ένα χρόνο τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου καθάρισαν την είσοδο προς τα παλιά λατομεία ΔΙΟΜΗΔΗΣ, όπου μέσα στη ρεματιά στοιβάζονταν κάθε λογής σκουπίδια, με… πρωταγωνιστές τα λάστιχα και τα μπάζα. Η περιοχή εύκολα θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη -ντόπια και όχι εισαγόμενη- εστία πυρκαγιάς, και οι Εθελοντές το είχαν εντοπίσει νωρίς νωρίς. Ένα χρόνο αργότερα, φέτος, πριν λίγες ημέρες, ο Σύλλογος προχώρησε σε νέο καθαρισμό της ρεματιάς, στο ίδιο σημείο, απ’ όπου και πάλι απομάκρυνε λάστιχα, μπάζα, και ό, τι άλλο σκέφτεται να ξεφορτωθεί ο κάθε ασυνείδητος.

Μετά και από τη δεύτερη αυτή δράση καθαρισμού, οι Εθελοντές απευθύνουν έκκληση- να προσπαθήσουμε όλοι για μια φύση που θα φιλοξενεί ζώα και πουλιά και όχι τα σκουπίδια μας: 

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αγαπητοί συμπολίτες, 

πριν από ένα χρόνο, γύρω στις 20 Ιανουαρίου με μεγάλο αγώνα, με μεγάλη προσπάθεια και φυσικά με μεγάλο κόστος καθαρίστηκε η ρεματιά της Ραπεντώσας στους πρόποδες της Πεντέλης, στην είσοδο για τα παλαιά λατομεία του Διομήδη. 

Δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται  τίποτα. Άρχισαν να ρίχνουν τα σκουπίδια τους (κυρίως από ανακαινίσεις καθώς και παλιά λάστιχα) πάλι μέσα στην ρεματιά.   

Ο Σύλλογός μας σήμερα ξανακαθάρισε  την ρεματιά.

Ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο!!!!

Ας προσπαθήσουμε όλοι για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για μια φύση που θα φιλοξενεί πουλιά και ζώα και όχι τα σκουπίδια μας.

Ας σημειωθεί πως η περιοχή περιλαμβάνεται στους λατομικούς χώρους που εταιρεία θέλει να ενεργοποιήσει εκ νέου για την εξόρυξη μαρμάρου, στο κατώφλι της πόλης. Η εγκατάλειψή της στο έλεος των σκουπιδιών μπορεί να αποδειχθεί βούτυρο στο ψωμί της.