logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 13.1.2023

Άλλο ένα κτύπημα στο πολύπαθο οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου είναι η κακοποίηση των μόλις πρόσφατα (5/2022) ασφαλτοστρωμένων δρόμων στη Δ.Ε. Δροσιάς με έργα του ΔΕΔΔΗΕ.

Τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν στη Δροσιά εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της Δροσιάς εκσκαφές που παραμένουν ανοιχτές πάνω από ένα μήνα χωρίς προειδοποιητική σήμανση (π.χ. Γοργοποτάμου & Δερβενακίων, Αργυρουπόλεως & Δωδεκανήσου). Το αποκορύφωμα ήταν οι σημερινές εργασίες (13/1) στο καινούργιο οδόστρωμα της Λ. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ και κυκλοφοριακό κομφούζιο που επακολούθησε.

Η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου περί υπογειοποίησης του εναέριου Δικτύου Μέσης και Χαμηλής τάσης στο Δήμο Διονύσου λήφθηκε πριν την έναρξη των ασφαλτοστρώσεων.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή:

Γιατί δεν υπήρξε συντονισμός των έργων υπογειοποίησης των γραμμών με τις ασφαλτοστρώσεις;

Ελέγχονται οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όσον αφορά τη σωστή οδική σήμανση, την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων;

Γιατί  δεν λαμβάνονται μέτρα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις ώρες εκτέλεσης των έργων, ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς;

Είμαστε σύμφωνοι και θεωρούμε αναγκαία και απαραίτητη την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, όμως, να γίνει με προγραμματισμένο και συντονισμένο τρόπο και οπωσδήποτε όχι σε βάρος της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δυστυχώς για το Διόνυσο με την παρούσα Δημοτική αρχή το γνωστό απόφθεγμα «τα έργα μένουν και η ταλαιπωρία είναι μόνο προσωρινή» έχει μετατραπεί σε «τα έργα είναι προσωρινά και η ταλαιπωρία μένει».

Υπεύθυνα Παρών

Για το Νέο Διόνυσο

Ο Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος

Νίκος Καρυστινός