logo


Σοβαρούς λόγους ουσίας, τους οποίους πάντως δεν διευκρινίζει, επικαλείται η εθελόντρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου Χ. Γιαννέτου, για την παραίτησή της, την οποία γνωστοποίησε με ανάρτηση στον τοίχο των Φίλων της Βιβλιοθήκης στις 5 Ιανουαρίου.

 Φωτογραφία από το αρχείο της Ο.Δ.: Αριστερά οι δυο μεγάλες κυρίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Μόσχα Φραγκάκη που την ξεκίνησε και η Χ. Γιαννέτου που την καθιέρωσε ως πολιτιστικό τοπόσημο, παρέα με εθελόντριες

Η κ. Γιαννέτου ανέλαβε το 2014 να συνεχίσει το έργο που είχε ξεκινήσει η αείμνηστη Μόσχα Φραγκάκη στη μικρή Κοινότητα Διονύσου επί προεδρίας του Σακελλάριου Σωτηρίου. Και το απογείωσε, μετατρέποντας- σε συνεργασία με τους συναδέλφους της εθελοντές- τη Βιβλιοθήκη σε κομβικό και οργανικό παράγοντα παραγωγής, προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών συστατικών της πόλης, αλλά και εκπαιδευτικό τοπόσημο. Η θεατρική ομάδα, τα προγράμματα δημιουργικής γραφής, οι παρουσιάσεις της δουλειάς συμπολιτών και όχι μόνο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, και βέβαια ο δανεισμός βιβλίων από έναν κατάλογο που συνεχώς μεγάλωνε χάρη στην ανταπόκριση των κατοίκων, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που καθιέρωσαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ως πόλο έλξης και ζωντανό κύτταρο της πόλης.

Η ανακοίνωση της κ. Γιαννέτου, η οποία μόνο απορία, έκπληξη και λύπη προκάλεσε, έχει ως εξής:

Αγαπημένοι φίλοι της σελίδας και της Βιβλιοθήκης

Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι σταμάτησα από τη Βιβλιοθήκη. Παραιτήθηκα για λόγους σοβαρούς και ουσίας και η απόφαση πάρθηκε με πόνο ψυχής!

Θέλω να Ευχαριστήσω πρώτα και κύρια τις Εθελόντριες της σταθερής ομάδας. Μια ομάδα πρότυπο που περάσαμε μαζί όλα τα καλά της ανάπτυξης της Βιβλιοθήκης αλλά κυρίως όλα τα δύσκολα!!! Και ήταν πάρα πολλά!

Μετά Ευχαριστώ τους Εθελοντές προγραμμάτων!!! Προγράμματα σχεδιασμένα με μεράκι, γνώσεις αλλά κυρίως ψυχή! Είστε όλοι μοναδικοί και υπέροχοι και σίγουρα αφήσαμε ιστορία!

Ευχαριστώ τον Βιβλιοθηκονόμο Γιώργο Σαμαρά, που δουλέψαμε μαζί άψογα και εύχομαι από καρδιάς να δοθεί παράταση στην σύμβασή του και να γίνει ομαλά η μετάβαση της Βιβλιοθήκης στην όποια νέα πραγματικότητα.

Ευχαριστώ τα μέλη της Βιβλιοθήκης που πάντα μας εμψύχωναν και πάντα έδειχναν την ικανοποίησή τους από την εξυπηρέτηση της ομάδας της Βιβλιοθήκης. Τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τη συμμετοχή των παιδιών τους στα προγράμματά μας, τα μέλη της λέσχης Ανάγνωσης και τα μέλη όλων των προγραμμάτων.

Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της κοινότητας Διονύσου ιδιαίτερα την Κατερίνα Χατζηδάκη που ήταν πάντα στο πλευρό μου! Τους υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, αυτούς που όταν χρειάστηκα κατά καιρούς τη βοήθειά τους ήταν εκεί. Τέλος Ευχαριστώ και εκείνους που έχουν δημόσιο λόγο και ρόλο, τους λίγους αναλογικά, που με στήριξαν και κατανόησαν τον αγώνα μου!

Δεν θα χαθούμε και τίποτα δεν πάει χαμένο!

Στηρίξτε τη Βιβλιοθήκη για να μην παραμεληθεί και ατονίσει το έργο της!

Με όλη μου την αγάπη

Χριστίνα Γιαννέτου