logo


Νέα ανακοίνωση- καταγγελία, αυτή τη φορά από τη Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών λόγω αρρύθμιστων οφειλών τους προς το Δήμο, όπως έφερε χθες στη δημοσιότητα η νέα παράταξη «Βήμα μπροστά για τον Διόνυσο» με τον Δ. Ζαφειρόπουλο. Εντωμεταξύ, μια ημέρα μετά, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ανακοίνωση ώστε είτε να διευκρινίσει είτε να διαψεύσει είτε και να υπαναχωρήσει, αν βέβαια εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επιπλέον ζητεί να ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, έχει ως εξής:

Η δημοτική αρχή του Διονύσου φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από το τρυκ του «καλαθιού του νοικοκυριού», που ενώ εξαγγέλθηκε για την δήθεν ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τελικά αποδείχτηκε κοροϊδία, αφού έβαλε χέρι βαθιά στην τσέπη του κοσμάκη. Με παρόμοιο τρόπο, ο δήμαρχος θέλησε να δημιουργήσει την εικόνα του «νοικοκύρη», εισπράττοντας τα οφειλόμενα από όσους χρωστούν στον δήμο.

Αλλά, από ποιους ξεκίνησε; Από τους μεγαλοφειλέτες; Όχι βεβαια! Αυτοί παραμένουν ανέγγιχτοι και προστατευμένοι, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το λέμε εμείς, αλλά  οι ορκωτοί λογιστές, που επισημαίνουν στην έκθεσή τους, ότι οι επίδικες – επισφαλείς απαιτήσεις ανέρχονται περίπου σε 4 εκατομμύρια ευρώ. (Συνεδρίαση ΔΣ 18-02-2022, συζήτηση για τον ισολογισμό του 2018). Για να μην αναφερθούμε και στα αδήλωτα τετραγωνικά της Βιομηχανικής Ζώνης την πρώτη θητεία της διοίκησης Καλαφατέλη, που έκανε πως δεν ήξερε…

Αυτοί οι μεγαλοφειλέτες παραμένουν ανέγγιχτοι, γιατί προστατεύονται από τη δημοτική αρχή, που αρνείται 10 μήνες τώρα να δώσει τα στοιχεία τους, παρά τις έγγραφες αιτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις εντολές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να το πράξει.

Αφού λοιπόν ο Δήμος δεν θέλει να τα πάρει από τους λίγους και μεγάλους, ξεκίνησε από τους πολλούς και μικρούς. Ξεκίνησε απροειδοποίητα, μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, κατασχέσεις λόγω οφειλόμενων ανταποδοτικών τελών σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Των λογαριασμών, που κάποιοι είχαν για μια ώρα ανάγκης, ειδικά αυτές τις χρονιάρες μέρες. Και εξάντλησε την αγριότητα και την αναλγησία του, στρεφόμενος κατά δικαίων και αδίκων, δηλαδή κάνοντας σωρεία λαθών, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Αυτός είναι ο Χριστουγεννιάτικος Μποναμάς του κυρίου Καλαφατέλη και της δημοτικής αρχής του: να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη του λαϊκού νοικοκυριού. Και μετά να το «πουλήσει» στους μεν σαν νοικοκύρεμα και στους δε σαν εξυπηρέτηση για εκ των υστέρων ρύθμιση.

Αυτός ο Χριστουγεννιάτικος Μποναμάς έρχεται να επιβεβαιώσει τις πραγματικές επιδιώξεις της δημοτική αρχής, που είναι:

  • να διατηρήσει τα έτσι κι αλλιώς υψηλά ανταποδοτικά τέλη, που μειώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα
  • να προστατεύσει και να εξυπηρετήσει ημέτερους για προφανείς λόγους
  • να υφαρπάξει εκβιαστικά την ψήφο του κάθε δημότη, που θα προστρέξει να αποφύγει τα χειρότερα και
  • να υπηρετήσει την ίδια πολιτική με αυτήν της Κυβέρνησης, που λέει ότι: Οι Δήμοι πρέπει να λειτουργούν με τα έσοδα που εισπράττουν από τους δημότες και μόνο. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται και επιμένει ότι ο Δήμος μας πρέπει να στραφεί στην διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, που παρακρατείται παράνομα. Μια παρακράτηση που ανέρχεται σε 65% και που ειδικά στη παρούσα συγκυρία (ακρίβεια, πληθωρισμός, καύσιμα, ρεύμα, πανδημία, ανεργία κ.ά.) είναι απαραίτητη να αποδοθεί και στο Δήμο μας για να ελαφρυνθεί το κόστος κάλυψης του συνόλου των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των μικρο-μεσαίων.

Ζητούμε η δημοτική αρχή να πάρει άμεσα πίσω το Χριστουγεννιάτικο Μποναμά και να μειώσει τις δεκάδες χιλιάδων ευρώ που ξοδεύει για στολισμούς και εκδηλώσεις στήριξης των πολιτικών αφεντάδων της, ώστε να συνεισφέρει στις πραγματικές ανάγκες όσων το χρειάζονται. 

Ζητούμε επίσης η δημοτική αρχή να ενημερώσει άμεσα το ΔΣ για τις κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών που έχουν αρρύθμιστες και όχι μόνο οφειλές από ανταποδοτικά τέλη και να δοθεί η δυνατότητα βάσει νόμου να προβούν σε ανάλογες ρυθμίσεις.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου