logo


Διόνυσος 14/12/2022

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η απάντησή σας στην πρόσκληση για συνάντηση με όλους ανεξαιρέτως τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, συνδυασμών, κινήσεων καθώς και τους ανεξάρτητους συμβούλους ήταν αναμενόμενη και δεν μου προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη.

Για πολλοστή φορά αποφεύγετε να αναγνωρίσετε αδυναμίες και εξόφθαλμες παθογένειες και υπεκφεύγετε, αποφεύγοντας έτσι να συμβάλλετε στην προσπάθεια εξάλειψής τους.

Επιμένετε, δηλαδή, να μην αναγνωρίζετε κάποια από τα λάθη σας και επιχειρείτε να στραφείτε εναντίον όλων των άλλων κατηγορώντας τους  για έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης.

Κύριε Δήμαρχε είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά έλλειψη ευθύνης. Έλλειψη ευθύνης συνιστούν:

(Α) Η άτακτη αποχώρηση από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου(ΔΣ).

(Β) Η αμήχανη αποχή από ψηφοφορία, που  υποδηλώνει αμφιταλάντευση μεταξύ ναι και όχι.

(Γ) Η διάλυση συνεδρίασης ΔΣ, για να μην ληφθούν μη αρεστές αποφάσεις.

(Δ) Οι αναρτήσεις και τα προπαγανδιστικά φυλλάδια με φωτογραφίες «καταζητούμενων» δημοτικών συμβούλων (που έστω και αργά ευτυχώς ανακλήθηκαν).

Κύριε Δήμαρχε, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που επιφέρει την επαναφορά στο ΔΣ των αρμοδιοτήτων εκείνων που είχαν μεταφερθεί σε άλλα θεσμικά όργανα του Δήμου, έχετε μοναδική ευκαιρία να αποδεχτείτε  τις εποικοδομητικές μου προτάσεις τόσο για το αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Σταμάτας, όσο και για τον διαγωνισμό των LED που είμαι βέβαιος ότι δεν επιθυμείτε να καταλήξει σε απευθείας κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάθεση.

Κύριε Δήμαρχε πολλές φορές στο παρελθόν έχετε επικαλεστεί το δημόσιο συμφέρον. Επικαλεστείτε το, λοιπόν, για άλλη μια φορά και, έχοντας την καθολική  υποστήριξη όλων των μελών του ΔΣ, υπερβείτε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και προωθείστε ένα σημαντικό έργο με εφικτές απλοποιήσεις, όπως προτείνονται από έγκυρους και έμπειρους τεχνικούς επιστήμονες.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΕΥ, η ανεξήγητη σπουδή σας να ολοκληρώσετε την διαδικασία συζήτησης/έγκρισης/ψήφισης του Οργανισμού λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μέσα σε μόλις 13 λεπτά, δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να εκθέσω τις κριτικές επισημάνσεις μου. Μικρό το κακό θα μου πείτε, αφού ο χρόνος των 13 λεπτών για συζήτηση/έγκριση/ψήφιση ΟΕΥ πιθανότατα αποτέλεσε πανελλήνιο ρεκόρ και καταγράφηκε ως ακόμη μια διάκριση των ημερών σας στη ΔΑ της πόλης μας.

Κύριε Δήμαρχε, ασφαλώς, έχετε δικαίωμα να πιστεύετε ό,τι θέλετε, ακόμη και ότι μια πρόσκληση σε συνεργασία με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού.  Δεν έχετε, όμως, το δικαίωμα να μην μου απαντάτε στα σοβαρά ερωτήματα που σας έχω θέσει με σειρά ανοιχτών επιστολών μου. Τα σοβαρά ερωτήματα δεν τα απαντούν οι απλές υποσχέσεις. Απαιτούνται τεκμηριωμένες απαντήσεις και χορήγηση των αναγκαίων στοιχείων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Καρυστινός

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος με την αυτοδιοικητική παράταξη  «Νέος Διόνυσος».

ΥΓ : Σημειώνω ότι διέλαθε της προσοχής σας ότι η πρόσκλησή μου δεν είχε προκαθορισμένη ημερομηνία συνάντησης, σεβόμενος το φόρτο εργασίας όλων μας και ασφαλώς τις δικές σας προγραμματισμένες υποχρεώσεις. Η πρόταση ήταν για κάποια επόμενη Τρίτη όταν  δεν θα έχει οριστεί συνεδρίαση ΔΣ. Η απόφαση του ΣτΕ μας υποχρεώνει σε ταχύτατες προσαρμογές και εποικοδομητικό διάλογο, όπως πάντα με ειλικρινή διάθεση επεδίωκα.