logo


Ακόμη ένας νέος υποψήφιος προτίθεται να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Πρόκειται για τον Δ. Ζαφειρόπουλο, που το καλοκαίρι του 2020 είχε προχωρήσει στη δημιουργία της κίνησης ΣυνΕΝΑ Βήμα μπροστά για τον Διόνυσο.

Παρεμφερής και ο τίτλος της νέας παράταξης, πλέον, της οποίας ηγείται, με τον τίτλο “Βήμα μπροστά για τον Διόνυσο”, με στόχο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της νέας παράταξης vimamprosta.gr, “να ακουστεί ο λόγος μας, η φωνή των απλών πολιτών. Θέλουμε οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των πολλών, να πάψουν να είναι προεκλογικό εργαλείο στα χέρια των λίγων. Δεν αρκούμαστε πια σε μια εναλλαγή των συστημικών παρατάξεων. Οι άνθρωποι που για χρόνια ανακυκλώνονται στην εξουσία, δεν μπορούν να κάνουν την αλλαγή”.

Στην ίδια ιστοσελίδα σκιαγραφείται και το όραμα της παράταξης: Μια πόλη ασφαλής και ανθρώπινη, που νοιάζεται. Ένας τόπος όμορφος, πράσινος και νοικοκυρεμένος. Με σύγχρονες υποδομές και χώρους προσβάσιμους. Ένας Δήμος αποτελεσματικός, όπου οι πολίτες έχουν λόγο.

Παράλληλα δίνονται και στοιχεία για το πρόγραμμα, το οποίο πάντως θα δίνεται σταδιακά στη δημοσιότητα, ενώ θα αποτελεί τη βάση για τη συζήτηση με τους πολίτες. Κεντρικοί του άξονες είναι: Η ανασυγκρότηση του Δήμου και η αποκέντρωση, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, η κοινωνική πρόνοια και η αλληλεγγύη, η χρηστή διοίκηση και η συμμετοχή των πολιτών, η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και το τετράπτυχο παιδεία- πολιτισμός- εθελοντισμός- αθλητισμός.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, που κατοικεί στο Κρυονέρι από το 2013, δεν είναι πάντως άγνωστος στα δημοτικά πράγματα: Ενόψει των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στις διεργασίες της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, ήταν μάλιστα εκ των κεντρικών ομιλητών στην πρώτη παρουσίαση της παράταξης στη Σταμάτα, τον Ιούνιο του 2018.

Η συνεργασία με τους ΜΑΖΙ δεν ευοδώθηκε και, ένα χρόνο αργότερα, το Μάρτιο του 2019 ανακοινώθηκε η ένταξή του στην παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας” υπό τον Χ. Τσεβά, με την οποία ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, χωρίς να εκλεγεί. Λίγο αργότερα αποχώρησε και από αυτήν την παράταξη για να ηγηθεί στη δημιουργία της κίνησης αρχικά, και σήμερα της νέας παράταξης.

Σημειώνεται ότι, μετά τον Ν. Καρυστινό (με την παράταξη «Νέος Διόνυσος») και την Κ. Μαϊχόσογλου (με την παράταξη «Ο Διόνυσος του αύριο»), ανέρχονται πλέον σε τρεις οι νέες παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών του χρόνου το φθινόπωρο.