logo


Με μεικτό τρόπο, και δια ζώσης από το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου και με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6 το βράδυ, με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Λίγα μεν, αλλά ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το 2023, καθώς και εξ αναβολής το αίτημα του Σωματείου Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγ. Στεφάνου, να συζητηθεί εξονυχιστικά το ζήτημα της διαχείρισης της φιλοζωίας από τη Δημοτική Αρχή.

*Ειδικά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, όπως ψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή και εν συνεχεία συζητήθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ανέρχεται στο συνολικό ποσόν των 24.555.602 ευρώ και περιλαμβάνει νέα έργα και μελέτες (10.479.172 ευρώ), χρηματοδοτούμενα έργα και μελέτες από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα (11.533.653 ευρώ) και συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες (2.542.776 ευρώ). Τα παραπάνω, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη περιλαμβάνουν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, κ.λπ.), συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες), αντιπλημμυρικά έργα, βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων και σχολικών κτιρίων, έργα αναπλάσεων, έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών, και τέλος εκπόνηση πολεοδομικών μελετών.

*Όσον αφορά στον καθορισμό των δημοτικών τελών, που συζητήθηκε κατεπειγόντως μαζί με τον Προϋπολογισμό για το 2023 στην Οικονομική Επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου, αυτά παραμένουν στα ίδια επίπεδα για μια ακόμη χρονιά. Η μοναδική διαφοροποίηση σημειώνεται στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, που προσαρμόζεται σταδιακά για τη Δροσιά και τη Σταμάτα, τις δυο Κοινότητες που δεν τον κατέβαλλαν μέχρι και το 2020. Υπενθυμίζεται πως το ποσόν που συγκεντρώνεται από τον ΦΗΧ, διατίθεται στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου.

*Με συγκεκριμένα ερωτήματα έρχεται το αίτημα των Εθελοντών Αρωγών Ζώων αναφορικά με τη διαχείριση της φιλοζωίας στο Δήμο Διονύσου, και ειδικότερα για την επάρκεια του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την παρακολούθηση και καλή εκτέλεση του τρέχοντος προγράμματος από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και κάθε άλλο εμπλεκόμενο, και την τήρηση του πρόσφατου Ν. 4830/2021, «η μη εφαρμογή του οποίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης ενώ επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, χωρίς τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα». Στο ίδιο αίτημα το Σωματείο καταγγέλλει πως παρά το έργο και τις διακρίσεις του, αντιμετωπίζεται ως “το μαύρο πρόβατο” από πλευράς Δήμου και δεν του επιτρέπεται η επίσκεψη στο χώρο του συνεργαζόμενου καταφύγιου και φιλοξενίας των αδέσποτων. Εκτός από την αδιαφορία για το νόμο, την ευζωία και τη μοίρα των έγκλειστων ζώων, το Σωματείο καταγγέλλει ακόμη άγνοια περί την οικονομική διαχείριση του προγράμματος, μια που αντί να προωθεί τις υιοθεσίες ο Δήμος δέχεται να επιβαρύνεται με υπέρογκα ποσά για τη φιλοξενία αδέσποτων στη συνεργαζόμενη δομή. Το Σωματείο, τέλος, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην τήρηση του νόμου (σήμανση των οικόσιτων ζώων συντροφιάς από τους ιδιοκτήτες τους, καταγραφή των αστείρωτων και συνεχής έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία), ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών βάσει του παραπάνω νόμου, παράλληλα με αστυνόμευση και επιβολή προστίμων σε όσους τον παραβαίνουν, κίνητρα για στειρώσεις και για υιοθεσίες αδέσποτων, επαρκής στελέχωση του αρμόδιου τμήματος, συστηματική αντιμετώπιση του ανεξέλεγκτου πληθυσμού των γατιών, αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ζώων, δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, και βέβαια στενή συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και ιδιώτες “ώστε το ‘πρόβλημα’ των αδέσποτων ζώων να πάψει να αποτελεί πρόβλημα”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Αίτημα του σωματείου “Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής” Αρ. Πρωτ. 34610

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2023.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 Δήμου Διονύσου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισμού με ισχύ από 01/01/2023 και εφεξής. (591/22 Απόφαση Ο.Ε.)

ΘΕΜΑ 5ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης με ισχύ από 01/01/2023 και εφεξής. (592/22 Απόφαση Ο.Ε.)

ΘΕΜΑ 6ο: Καθορισμός φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων με ισχύ από 01/01/2023. (593/22 Απόφαση Ο.Ε.)

ΘΕΜΑ 7ο: Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Β΄ Τρίμηνο

ΘΕΜΑ 8ο: Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Γ΄ Τρίμηνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του ΠΔ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων. (38456)

ΘΕΜΑ 10ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του ΠΔ 270/1981. (38457)

ΘΕΜΑ 11ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει. (38458)

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΠΟΛ. ΟΡΓΑΝΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Σύσταση επιτροπής προσδιορισμού αξίας ακινήτων, των άρθρων 186 παρ.5 και 191 του Ν.3463/06.

ΘΕΜΑ 13ο: Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ» για το έτος 2022.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση της 29/22 απόφασης Ε.Π.Ζ.« Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Στρ. Πετρίτη στα πλαίσια υλοποίησης της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» .

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση της 37/22 απόφασης Ε.Π.Ζ. « Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Ελ. Βενιζέλου στα πλαίσια υλοποίησης της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ»