logo


Η ματαίωση λόγω έλλειψης απαρτίας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, οδήγησε την Οικονομική Επιτροπή σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δυο ημέρες αργότερα, για να συζητηθούν πέντε από τα 27 θέματα της αρχικής Ημερήσιας Διάταξη, που είχαν καταληκτικές ημερομηνίες. Μεθαύριο Τρίτη, 13/12, επανέρχονται τα υπόλοιπα 22, μαζί με άλλα 14, οπότε η μεθαυριανή Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει συνολικά 36 θέματα. Πρωτοεισαγόμενα είναι:

*Η μελέτη και οι όροι διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης, για δυο χρόνια, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.752.710,72€ (συμπεριλαμβανομένου δικαιώματος προαίρεσης και ΦΠΑ 24%). Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για τα κτίρια των Υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, καθώς και η Υπηρεσία Πλυντηρίου Οχημάτων του Δήμου. Υπενθυμίζεται εδώ πως με το  σημερινό προμηθευτή του Δήμου έχουν από πέρυσι δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, ειδικά στον έγκαιρο και ακριβή εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο, αλλά και λόγω ανοίκειας συμπεριφοράς του, όπως κατήγγειλαν και Διευθυντές, με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες συζητήσεις και στις δυο Σχολικές Επιτροπές αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται εδώ πως ο προηγούμενος διαγωνισμός, που ανέδειξε τον εν λόγω προμηθευτή, είχε ξεκινήσει στραβά (σ.σ. λάθη και παραλείψεις είχαν διαπιστωθεί στη σχετική μελέτη από την ίδια την Υπηρεσία που την είχε συντάξει αλλά η Δημοτική Αρχή επέλεξε να την προχωρήσει), και από ό, τι φάνηκε στη συνέχεια, προχώρησε ακόμη στραβότερα.

*Η- μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μ. Κόκκαλη– ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης για τη σύμβαση με αντικείμενο τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του στόλου του Δήμου Διονύσου, μετά και από τη διαπίστωση πως το υπολειπόμενο ποσό, των 123.000 ευρώ της κεντρικής σύμβασης, εξαντλείται.

*Στην προηγούμενη, κατεπείγουσα, συνεδρίαση εγκρίθηκαν τα πρώτα δυο πρακτικά του ανοιχτού διαγωνισμού για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ μεθαύριο έρχεται προς συζήτηση το τρίτο, καθώς και η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου, για την προμήθεια προϋπολογισμού 46.000 ευρώ, με προσφερόμενη τιμή 42.000 ευρώ περίπου.

*Στην ίδια κατεπείγουσα συνεδρίαση συζητήθηκε η εξωδικαστική επίλυση διαφοράς με εργαζόμενο του Δήμου, ο οποίος το 2016 είχε τραυματιστεί κατά την έξοδό του από απορριμματοφόρο λόγω φθοράς στο σκαλοπάτι και εν συνεχεία στράφηκε με αγωγή κατά του Δήμου ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη. Για την ίδια υπόθεση, έχει στραφεί και κατά συναδέλφου του, ο οποίος ζητεί τη νομική υποστήριξη του Δήμου για την εκπροσώπησή του στο Δικαστήριο.

*Το πρόγραμμα “Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της Ιστορίας του τόπου μου” θα εφαρμοσθεί στα σχολεία και των δυο βαθμίδων του Δήμου για τη χρονιά 2022-2023, μετά και από έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Στόχος οι μαθητές, και μέσω αυτών και οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί, να αναπτύξουν δεσμούς και συλλογική ταυτότητα, ερευνώντας τομείς και πτυχές του τόπου μας. Σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας Σ. Κατσίγιαννη, το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά πανελλαδικά, καθιστώντας το Δήμο πρωτοπόρο σε θέματα παιδείας. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί σε σχετικό Δελτίο Τύπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την υπογραφή του προκατόχου της κ. Κατσίγιαννη Σπ. Αρνή, όπου μάλιστα είχε αναφερθεί και ο φορέας (Εκπαιδευτικός Οργανισμός Horizontes) που θα το υλοποιήσει και ο οποίος εδρεύει στη Σταμάτα. Στην ιστοσελίδα του μάλιστα αναφέρεται πως το πρόγραμμα υλοποιείτο και το 2021, σε συνεργασία με το Δήμο και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, χωρίς εντούτοις να έχει παρουσιαστεί κάποιο σχετικό υλικό.

*Ο 1ος ΑΠΕ, δηλαδή Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών, για το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην πόλη, έρχεται προς έγκριση μεθαύριο, με ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία των εργασιών μέχρι τώρα. Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στ. Κριεμάδη, τον περασμένο Μάρτιο υπεγράφη η 1η εκτελεστική σύμβαση για το έργο, ύψους 2.016.000 ευρώ με προθεσμία περαίωσης τον Σεπτέμβριο. Μέχρι σήμερα έχουν ασφαλτοστρωθεί 116.500 τ.μ. δρόμων, που αντιστοιχούν στο 69% του φυσικού αντικειμένου της 1ης εκτελεστικής σύμβασης. Στην ίδια εισήγηση σημειώνεται επιπλέον, πως το οικονομικό αντικείμενο της εργολαβίας χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό 3.105.057,03€ και έναντι του αρχικού συμβατικού αντικειμένου παρουσιάζει αύξηση που οφείλεται αποκλειστικά στην διαφορά τιμής της ασφάλτου.

Τέλος, ανοιχτός διαγωνισμός, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 711.500 ευρώ από Ίδιους Πόρους, θα διεξαχθεί για την προμήθεια υπόγειων και μηχανικής αποκομιδής κάδων, καθώς και εξοπλισμού για την αποκομιδή απορριμμάτων, ώστε να καλυφθεί η επόμενη διετία. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει τρία τμήματα-την προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων, με σύνολο δαπάνης 271.932€, την προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων με σύνολο δαπάνης 396.800,00€ και την προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού κάδων με σύνολο δαπάνης 42.780€.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση άρθρων της υπ’ αριθ. πρωτ. 21451/11.07.2022 σύμβασης που αφορά την προμήθεια λογισμικού διαχείρισης αδειών προσωπικού, υπηρεσιών φιλοξενίας και υποστήριξης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 6204/03.03.2021 σύμβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της υπ’ αριθμ. 32043/15-12-2020 Σύμβασης «Υπηρεσία Συντήρησης και Επισκευής Μεταφορικών Μέσων με την Προμήθεια των Ανταλλακτικών τους, του Δήμου Διονύσου Μέσω Σύναψης Συμφωνίας Πλαίσιο Συνολικής Διάρκειας Είκοσι Τεσσάρων (24) μηνών» μεταξύ του Δήμου Διονύσου και της εταιρείας «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΗΛ», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α’ του Ν.4412/2016.

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση πρακτικού Νο4 σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. Σ957/2022 απόφαση του 2ου Κλιμακίου της Ενιαίας Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων & της 58Ν Γνωμοδότησης της Επιτροπής επί της Επάρκειας των ληφθέντων επαν/κών μέτρων οικ/κών φορέων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (α/α 136002) για την προμήθεια φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Διονύσου & των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων »[Υποέργο 2 της Πράξης Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου, κωδικός ΟΠΣ 5067642, συνολικού προϋπολογισμού 1.553.153,64€ (Απόφαση Ένταξης: ΕΥΔ/ΕΠ ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ4694/11-5-2021)].

ΘΕΜΑ 7ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Β΄ Τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 8ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2022 για το Γ΄ Τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικού Νο3 και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “Παροχή Υπηρεσιών για τη Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού και Εορταστικών Δράσεων στο Δήμο Διονύσου” συνολικού προϋπολογισμού 46.128,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%».

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε. Σταμάτας του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων OΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

ΘΕΜΑ 12ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων από πρώην μόνιμο υπάλληλο του Δήμου.

ΘΕΜΑ 14ο: Συμπλήρωση της αριθ.295/2022 Α.Ο.Ε για την νομική υποστήριξη του υπαλλήλου του Δήμου Ρούσσου Νικολάου του Αδόλφου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 15ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την εκδήλωση “Μια Ευχή για Κάθε Αδέσποτο’’.

ΘΕΜΑ 16ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Διοργάνωση του 6ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Ακύρωση μερικώς της υπ’ αριθμ. 576/2022 ΑΟΕ για την Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων 2022 ως προς την παράγραφο 2 και τροποποίηση αυτής.

ΘΕΜΑ 18ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την αθλητική εκδήλωση “ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022”.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 21ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.(37178)

ΘΕΜΑ 22ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.(37179).

ΘΕΜΑ 23ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.( 37558)

ΘΕΜΑ 24ο: Αποδοχή δωρεάς για την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και την κατασκευή με πιστοποίηση της παιδικής χαράς εντός του 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 25ο: Αποδοχή δωρεάς: ιατρικός εξοπλισμός από την κα. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 26ο: Αποδοχή δωρεάς: Φάρμακα και ιατρικός εξοπλισμός από την κα.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 27ο: Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος “Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της Ιστορίας του τόπου μας” στα σχολεία του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 28ο:Έγκριση Μελέτης και Τευχών Δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση Πρακτικού Γνωμοδοτικού Οργάνου (ΑΡ. 32Α Ν.4412/2016 & ΠΑΡ.1 ΑΡ.43 Ν.4605/2019) για την Προμήθεια και εγκατάσταση φυγοκεντρικών αντλιών στο αντλιοστάσιο της οδού Ναυαρίνου της Δ.Ε. Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 31ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού Οικοπέδων & Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία και Υπηρεσιών Καθαρισμού –Απομάκρυνσης Φυσικής Βλάστησης (Υλοτομίες)».

ΘΕΜΑ 32ο: Ανάθεση Παροχής Υπηρεσίας Επισκευής (με την Προμήθεια αναγκαίων Ανταλλακτικών) του Απορριμματοφόρου Οχήματος Ανακύκλωσης KHH6168.

ΘΕΜΑ 33ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την Προμήθεια Υγρών Καυσίμων – Λιπαντικών και Πλυντηρίου Οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 34ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Κάδων (Υπόγειων και Μηχανικής Αποκομιδής) Απορριμμάτων και Προστατευτικού Εξοπλισμού.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 35ο: Έγκριση πρακτικού Γνωμοδοτικού Οργάνου (αρ. 32Α Ν. 4412/2016 & παρ. 1 αρ. 43 Ν. 4605/2019) για τις υπηρεσίες συντήρησης-αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης του πληροφοριακού συστήματος (UNISYSTEMS)».

ΘΕΜΑ 36ο: Αίτημα της κ. Χ. Λαρ περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό της με αρ.κυκλ. ΖΚΡ5432 από πτώση πεύκου.