logo


Πέντε εκατομμύρια από δικούς του πόρους, άλλα 3,7 εκατομμύρια από πόρους της Περιφέρειας, και τώρα επιπλέον 2,8 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις περιμένει ο Δήμος Διονύσου από το κονδύλι των 355 εκατομμυρίων, που το ΥΠΕΣ διέθεσε σε Δήμους και Περιφέρειες για την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στη χθεσινή (8/12) κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης τόνισαν πως ο Δήμος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργείου, εκπόνησε μελέτη και υπέβαλε πρόταση που αναμένεται από μέρα σε μέρα να εγκριθεί, ενώ η πόλη θα ενταχθεί αν όχι στην πρώτη, τότε στη δεύτερη φάση εκταμίευσης των κονδυλίων.

Η πρόταση του Δήμου ανερχόταν αρχικά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως το ΥΠΕΣ ζήτησε τροποποιήσεις με αποτέλεσμα να   οριστικοποιηθεί στα 2,8. Αφορά, επιπλέον, στις ασφαλτοστρώσεις του συνόλου των δρόμων στο κομμάτι της Κοινότητας Διονύσου ανάμεσα στη Μητρ. Κυδωνιών και την Καΐρη μέχρι τα όρια της Ροδόπολης και δεξιά μέχρι και τα Λατομεία. Με το ποσόν αυτό, οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Διονύσου, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε τέτοιο εύρος, και με την εμπλοκή τριών φορέων, θα φθάσουν στον προϋπολογισμό των 19,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία η Δημοτική Αρχή, υποβάλλει πρόταση σε κάθε πρόσκληση που απευθύνεται στους Δήμους από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και φορέα, ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Αυτό, υπογράμμισε χθες ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ή δρομολογηθεί, “παρά τις αντίξοες συνθήκες” μια σειρά έργων, “παρά το γεγονός ότι παραλάβαμε ελάχιστα που να είναι εκτελέσιμα, και ο όγκος του ανεκτέλεστου έργου, που αγγίζει τα 80-100 εκατομμύρια ευρώ, θα φανεί στην επόμενη τετραετία”.