logo


Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, προχτές Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, αλλά “λόγω ύπαρξης καταληκτικών ημερομηνιών”, κρίθηκε απαραίτητη η διεξαγωγή κατεπείγουσας συνεδρίασης, σήμερα Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι.

Στην Ημερήσια Διάταξη των 5 θεμάτων περιλαμβάνονται και κάποια από προχτές, όπως η έγκριση των πρακτικών για την ανακήρυξη του προσωρινού μειοδότη στο διαγωνισμό για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η έγκριση εγκατάστασης νέων στεγάστρων σε 24 στάσεις των λεωφορείων σε όλη την πόλη, η άσκηση ένδικου μέσου κατά απόφασης Δικαστηρίου που δικαιώνει εργαζόμενο σε αγωγή που άσκησε κατά του Δήμου διεκδικώντας επίδομα θέσης, καθώς και η έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

Τέλος, στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται και συμβιβαστική επίλυση διαφοράς. Το θέμα αφορά σε υπόθεση με εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Δήμο Διονύσου το 2016, οπότε και τραυματίστηκε ο οδηγός απορριμματοφόρου κατά την έξοδό του από το όχημα. Ο τελευταίος στράφηκε με αγωγή κατά του Δήμου και της τότε Αντιδημάρχου Καθαριότητας καθώς και του εντεταλμένου Περιβάλλοντος, ζητώντας αποζημίωση 15.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Για τον τραυματισμό μάλιστα σε πρωτόδικη ποινική διαδικασία, όπου κατηγορούμενος ήταν και ο τέως Δήμαρχος, έτερος υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είχε καταδικασθεί για σωματική βλάβη από αμέλεια σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, απόφαση στην οποία έχει ασκήσει έφεση. Σήμερα ο ενάγων επανέρχεται με αίτημά του για συμβιβαστική επίλυση διαφοράς, το οποίο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου με σχετική γνωμοδότησή του κρίνει σκόπιμο να γίνει αποδεκτό από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Το ποσόν που ο κ. Βασιλείου θεωρεί εύλογο, προκειμένου να αποφευχθεί η δικαστική ταλαιπωρία των δυο πλευρών, ανέρχεται στις 2500 ευρώ, προτείνοντας στην Επιτροπή να ικανοποιήσει μερικώς τη χρηματική απαίτηση του ενάγοντα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών 1 & 2 αποδοχή προσφοράς και ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “Παροχή Υπηρεσιών για τη Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού και Εορταστικών Δράσεων στο Δήμο Διονύσου”.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση εγκατάστασης στεγάστρων σε στάσεις του Δήμου Διονύσου στα πλαίσια της σύμβασης “Προμήθεια Εξοπλισμού, Κατασκευή, Μεταφορά και Τοποθέτηση Στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και την αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Διονύσου – Φιλόδημος ΙΙ”.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 3ο: Σημείωμα περί άσκησης ή μη ενδίκου μέσου κατά απόφασης.

ΘΕΜΑ 4ο: Συμβιβαστική επίλυση δικαστικής διαφοράς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.