logo


Στην αντικατάσταση παλιών, φθαρμένων, κατεστραμμένων ή δυσανάγνωστων πινακίδων σε δρόμους της Κοινότητας Διονύσου, προχώρησε χθες Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η ομάδα εθελοντών κατοίκων Go For Dionysos, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο.

Με το σύνθημα “Βάζουμε τα δυνατά μας να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια στον Διόνυσο και να μειώσουμε τα ατυχήματα”, τα μέλη της είχαν εντοπίσει συνολικά 19 πινακίδες και έναν καθρέφτη, που έπρεπε να αντικατασταθούν, με στόχο την προστασία και την ασφάλεια πεζών και εποχούμενων, σε μια σειρά δρόμων στο κέντρο της Κοινότητας- έξοδος από τα Λατομεία Διονύσου, διέλευση μαθητών επί της Λ. Διονύσου, μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθρέφτης στην Καΐρη, στο ύψος της Παιδικής Χαράς, αλλά και πινακίδες STOP, όριο ταχύτητας στη Μητρ. Κυδωνιών και αλλού. Η ομάδα έστειλε τις επισημάνσεις της στο Δήμο Διονύσου, ο οποίος ανταποκρίθηκε με την παραχώρηση καινούργιων πινακίδων και οδικών σημάνσεων- υποχρεωτική πορεία, όριο ταχύτητας, παραχώρηση προτεραιότητας κ.λπ.

Στην τοποθέτησή τους- χθες αντικαταστάθηκαν οι μισές και οι υπόλοιπες θα τοποθετηθούν σε δεύτερη φάση- συνέβαλαν τα μέλη της ομάδας Α. Κοκκόλας, Γ. Κακούρης και Ν. Δεληγιώργη, ο Πρόεδρος του Κλιμακίου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Πιτιανούδης αλλά και ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μ. Τσιλιγκίρης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη δράση για την ομάδα Go For Dionysos: Είχαν προηγηθεί τον Οκτώβριο ο καθαρισμός και ο καλλωπισμός του περιβάλλοντα χώρου σε τρεις πέτρινες στάσεις των λεωφορείων από graffiti και άλλα συνθήματα, αλλά και η εκδήλωση του Νοεμβρίου για την ασφαλή οδήγηση και την προστασία του περιβάλλοντος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας.

Όπως γράφει η συντονιστική ομάδα στη σελίδα του Go For Dionysos στο facebook, «Ο όμορφος τόπος μας, ο Διόνυσος αξίζει ό,τι καλύτερο! Με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε, όσο μπορεί ο καθένας μας. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η ομάδα εθελοντών με την ονομασία #GoForDionysos πριν ένα χρόνο, και έχουμε ήδη σχεδιάσει ένα πλάνο δράσης για το 2022-2023 ώστε να πραγματοποιήσουμε εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις και δράσεις για όλα όσα είναι σημαντικά για τον Διόνυσο και τους κατοίκους του».