logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άμεση κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή! Οι ανάγκες των παιδιών δεν ικανοποιούνται με «μπαλώματα»!

Μετά τη γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, όπως έχει ήδη καταγγείλει ο σύλλογός μας, τα κενά σε Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη παρέμειναν δεκάδες. Το Υπουργείο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρήκε τη «λύση» για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών: «μοιράζουν» τις υπάρχουσες ώρες των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε ακόμα περισσότερα παιδιά, κλείνουν Τ.Ε. και μετακινούν εκπαιδευτικούς ακόμα και από σχολείο σε σχολείο!

Δεν τους καίγεται καρφί για το γεγονός ότι τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες χρειάζονται σταθερή στήριξη, για όλη τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος, και όχι για 6 ή για 8 ώρες την εβδομάδα! Για το γεγονός ότι χρειάζεται να χτίσουν μία παιδαγωγική σχέση με τους δασκάλους τους, η οποία απαιτεί χρόνο και σταθερότητα!

Αντίθετα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τους μειώνουν ξαφνικά τις ώρες, σε κάποιες περιπτώσεις τους αλλάζουν δάσκαλο ή τους βάζουν 2 και 3 εκπαιδευτικούς εναλλάξ!

Αυτό το «πασάλειμμα» που γίνεται από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση του προβλήματος κάλυψης των αναγκών και απέχει «χιλιόμετρα» από την ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία και την παροχή πραγματικής στήριξης και βοήθειας στα παιδιά!

Καταγγέλλουμε για μία ακόμα φορά ότι οι ανάγκες των παιδιών θυσιάζονται στον βωμό της μείωσης του «κόστους», κάνοντας τους εκπαιδευτικούς «λάστιχο» για να κουκουλώσουν όπως- όπως τα κενά!

  • Άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, με βάση τα πραγματικά κενά!
  • Κανένα κενό σε Τμήμα Ένταξης, ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για κάθε έναν μαθητή που το έχει ανάγκη!

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ