logo


Με 27 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 8.30 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης για επιπλέον ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Δήμου Διονύσου, και πιο συγκεκριμένα στον Άγ. Στέφανο, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα. Το έργο, που σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώ, αφορά στη συντήρηση περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων ασφαλτικών οδοστρωμάτων, αλλά και αντικατάσταση οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, με άσφαλτο και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Διονύσου, γράφει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης. Την ίδια εισήγηση συνοδεύει πίνακας με αναλυτική καταγραφή των σημείων ανά Κοινότητα, όπου θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις- 59 για την Άνοιξη, 15 για τον Άγ. Στέφανο, 23 για τη Σταμάτα και 6 για τη Ροδόπολη. Το παραπάνω έργο έρχεται να προστεθεί σε αυτό που ήδη εκτελείται από Ίδιους Πόρους σε όλο το εύρος του Δήμου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

*Με το μυαλό στην πυροπροστασία της επόμενης χρονιάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τους όρους ανοιχτού διαγωνισμού για την υπηρεσία “Καθαρισμού Οικοπέδων & Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία, Καθαρισμού – Απομάκρυνσης Φυσικής Βλάστησης (Υλοτομίες), και Καλαθοφόρου Αυτοκινήτου». Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός με βάση τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ανέρχεται στις 689.500 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι για δυο χρόνια- 2023 και 2024.

*Η ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και άλλων εορταστικών δράσεων. Στον ανοιχτό διαγωνισμό προσήλθε μόνον μια εταιρεία, που έδωσε προσφορά 42.000 ευρώ, κατά 4000 ευρώ χαμηλότερη από τον προϋπολογισμό της σχετικής μελέτης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το θέμα είχε εγκριθεί σε παλαιότερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- η οποία, πάντως, την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη διάθεση ακόμη 20.000 ευρώ, όλα με απ’ ευθείας ανάθεση, για επιπλέον χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Τη θεατρική παράσταση “Κίνηση ΜΑΤ” (3720 ευρώ), τη συναυλία με τον Γ. Τσαλίκη (7440 ευρώ), την παιδική θεατρική παράσταση “Ο κακός λύκος και τα τρία γουρουνάκια” (2914 ευρώ) και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία (6200 ευρώ). Υπενθυμίζεται πως αυτές οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν σημείο τριβής ανάμεσα στο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνη: Ο τελευταίος τις καταψήφισε ως θέμα αρχής, καταγγέλλοντας πως είναι απαράδεκτο να δαπανώνται χρήματα για εκδηλώσεις, όταν τα σχολεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση, και ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή να δίνει σε έναν κακόπιστο, όπως τον χαρακτηρίζει, προμηθευτή πετρελαίου δικαίωμα προαίρεσης.

*Η προσφυγή που είχε υποβάλει υποψήφιος ανάδοχος κατά συνυποψηφίου του στο πλαίσιο του ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος, ύψους 332.000 ευρώ, έγινε δεκτή από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, έτσι ακυρώνεται παλαιότερη (του 2021) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου και πλέον ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία που άσκησε την προσφυγή.

*Άγονη αποδείχθηκε η δημοπρασία για τη μίσθωση του δημοτικού περίπτερου στη Σταμάτα, και όχι στην Κοινότητα Διονύσου, όπως εκ παραδρομής αναγράφεται στη σχετική εισήγηση. Στις 29 Νοεμβρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, κανείς ενδιαφερόμενος δεν προσήλθε, παρά το χαμηλό κατώτατο όριο προσφοράς των 350 ευρώ.

*Διαγωνισμό ζωγραφικής για όλα τα παιδιά Δημοτικού με θέμα την εικόνα ενός αδέσποτου ζώου, προκηρύσσει ο Δήμος Διονύσου, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αφετέρου τη δημιουργία της επίσημης ψηφιακής ευχετήριας χριστουγεννιάτικης κάρτας του. Για την διάκριση της καλύτερης ζωγραφιάς, αναφέρει η εισήγηση του Δημάρχου, θα εργαστεί αφιλοκερδώς επιτροπή καλλιτεχνών, ζωγράφων και εικαστικών με εθελοντική δράση, οι οποίοι και θα αναδείξουν τους νικητές. Η βράβευση των τριών καλύτερων έργων θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ. Στην εκδήλωση από τις 6 μ.μ. θα παρευρίσκονται φιλοζωικά σωματεία με 8-10 σκυλάκια προς υιοθεσία. Οι δαπάνες (ηχοφωτιστική κάλυψη και μικρό κέρασμα) θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

*Ακόμη μια εκδήλωση βράβευσης, αυτή τη φορά των κορυφαίων αθλητριών και αθλητών που δραστηριοποιούνται σε τοπικά σωματεία, αλλά και ανθρώπων με ιδιαίτερη προσφορά στον αθλητισμό, για τη χρονιά που φεύγει, προγραμματίζει ο Δήμος Διονύσου, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των ίδιων των σωματείων στις παρακάτω κατηγορίες: 1. Καλύτερος αθλητής της χρονιάς 2. Καλύτερη Αθλήτρια της χρονιάς 3. Καλύτερη Ομάδα της χρονιάς 4. Καλύτερος Προπονητής της χρονιάς 5. Πρόσωπο εξαιρετικής προσφοράς της χρονιάς (αθλητής, παράγοντας, μέλος, εθελοντής).

*Η οριστική θέση για την τοποθέτηση στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείου σε όλες τις Κοινότητες, πλην Άνοιξης, μετά και από την ένταξη της σχετικής πρότασης του Δήμου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η αντικατάσταση των στεγάστρων σε 10 στάσεις στον Άγ. Στέφανο, 4 στάσεις στο Διόνυσο, 7 στάσεις στη Δροσιά, και από μία στο Κρυονέρι, στη Ροδόπολη και τη Σταμάτα, με κάποιες διαφοροποιήσεις από την αρχική μελέτη μετά είτε από αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων είτε από γνωμοδότηση του ΟΑΣΑ.

*Με δωρεά εταιρείας θα γίνει η διαμόρφωση του προαύλιου, καθώς και η ανακατασκευή και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στο 3ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου. Πιο συγκεκριμένα, θα αποξηλωθούν τα παλιά όργανα και τα δάπεδα, θα τοποθετηθεί προστατευτικό δάπεδο και στρώμα ασφαλείας, συνθετικός χλοοτάπητας σε τμήμα του προαύλιου, καθώς και όργανα και παιχνίδια, και τέλος θα πιστοποιηθεί ο χώρος από την TUV Hellas .

*Ακριβά, ευτυχώς μόνο σε υλικές ζημιές, θα στοιχίσει η φωτιά που ξέσπασε από έκρηξη σε απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης τον περασμένο Απρίλιο. Οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι εκτεταμένες και έκτοτε το όχημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Μετά από τη σχετική επιθεώρηση, το ποσόν αποκατάστασης των φθορών ανέρχεται στις 30.000 ευρώ(!), που θα καλυφθεί από την εταιρεία, στην οποία είναι ασφαλισμένο το απορριμματοφόρο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση άρθρων της υπ’ αριθ. πρωτ. 21451/11.07.2022 σύμβασης που αφορά την προμήθεια λογισμικού διαχείρισης αδειών προσωπικού, υπηρεσιών φιλοξενίας και υποστήριξης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 6204/03.03.2021 σύμβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών 1 & 2 αποδοχή προσφοράς και ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “Παροχή Υπηρεσιών για τη Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού και Εορταστικών Δράσεων στο Δήμο Διονύσου”.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού Νο4 σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. Σ957/2022 απόφαση του 2ου Κλιμακίου της Ενιαίας Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων & της 58Ν Γνωμοδότησης της Επιτροπής επί της Επάρκειας των ληφθέντων επαν/κών μέτρων οικ/κών φορέων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (α/α 136002) για την προμήθεια φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Διονύσου & των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την Προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων» [Υποέργο 2 της Πράξης Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου, κωδικός ΟΠΣ 5067642, συνολικού προϋπολογισμού 1.553.153,64€ (Απόφαση Ένταξης: ΕΥΔ/ΕΠ ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ4694/11-5-2021)].

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε. Διονύσου του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων από πρώην μόνιμο υπάλληλο του Δήμου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την εκδήλωση “Μια Ευχή για Κάθε Αδέσποτο’’.

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Διοργάνωση του 6ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την αθλητική εκδήλωση “ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022”.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.(37178)

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.(37179).

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.( 37558)

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς για την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και την κατασκευή με πιστοποίηση της παιδικής χαράς εντός του 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς :ιατρικός εξοπλισμός από την κα. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Φάρμακα και ιατρικός εξοπλισμός από την κα. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση Μελέτης και Τευχών Δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ»

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση εγκατάστασης στεγάστρων σε στάσεις του Δήμου Διονύσου στα πλαίσια της σύμβασης “Προμήθεια Εξοπλισμού, Κατασκευή, Μεταφορά και Τοποθέτηση Στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και την αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Διονύσου – Φιλόδημος ΙΙ”.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση Πρακτικού Γνωμοδοτικού Οργάνου (ΑΡ. 32Α Ν.4412/2016 & ΠΑΡ.1 ΑΡ.43 Ν.4605/2019) για την Προμήθεια και εγκατάσταση φυγοκεντρικών αντλιών στο αντλιοστάσιο της οδού Ναυαρίνου της Δ.Ε. Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού Οικοπέδων & Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία και Υπηρεσιών Καθαρισμού –Απομάκρυνσης Φυσικής Βλάστησης (Υλοτομίες)».

ΘΕΜΑ 24ο: Ανάθεση Παροχής Υπηρεσίας Επισκευής (με την Προμήθεια αναγκαίων Ανταλλακτικών) του Απορριμματοφόρου Οχήματος Ανακύκλωσης KHH6168.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 25ο: Σημείωμα περί άσκησης ή μη ενδίκου μέσου κατά απόφασης.

ΘΕΜΑ 26ο: Συμβιβαστική επίλυση δικαστικής διαφοράς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.